Predstavljena brošura “Jednaki u različitosti” za bolje razumijevanje djece s teškoćama

Predstavljena je nova brošura “Jednaki u različitosti” čija je svrha bolje razumijevanje djece s poteškoćama te je ista namijenjena djeci od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Brošuru su izradile Tamara Ciciliani, logoped i Dijana Miočić, edukacijski rehabilitator, a za ilustracije je zaslužna Martina Perkušić. Njihov rad išao je u smjeru senzibiliziranja djece prema prihvaćanju i razumijevanju različitih teškoća te uklanjanja predrasuda koje nastaju iz neznanja, manjka edukacije i informiranja.

Brošura na prilagođen način opisuje teškoće s kojima se susreću pojedina djeca te su predloženi načini ponašanja koje njihovi vršnjaci mogu primijeniti u pojedinim situacijama. Autorice smatraju kako je empatija ključna u pristupu djeci s poteškoćama te da se ona može svladati kao sociokognitivna vještina, dakle putem edukacije.

Ova informativna brošura će se podijeliti u razredima koje pohađaju djeca s teškoćama da bi njihovi razredni kolege bolje shvatili kako im pristupiti i pomoći bez razvijanja negativnog ponašanja ili osuđivanja.

Projekt Škola PUNa mogućnosti, koji omogućava rad 60 pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u osnovnim školama Grada Zadra, dao je okvir za razvoj ove edukativne brošure.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...