U sklopu projekta Škola PUNa mogućnosti

Predstavljena brošura “Jednaki u različitosti” za bolje razumijevanje djece s teškoćama

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Predstavljena je nova brošura “Jednaki u različitosti” čija je svrha bolje razumijevanje djece s poteškoćama te je ista namijenjena djeci od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Brošuru su izradile Tamara Ciciliani, logoped i Dijana Miočić, edukacijski rehabilitator, a za ilustracije je zaslužna Martina Perkušić. Njihov rad išao je u smjeru senzibiliziranja djece prema prihvaćanju i razumijevanju različitih teškoća te uklanjanja predrasuda koje nastaju iz neznanja, manjka edukacije i informiranja.

Brošura na prilagođen način opisuje teškoće s kojima se susreću pojedina djeca te su predloženi načini ponašanja koje njihovi vršnjaci mogu primijeniti u pojedinim situacijama. Autorice smatraju kako je empatija ključna u pristupu djeci s poteškoćama te da se ona može svladati kao sociokognitivna vještina, dakle putem edukacije.

Ova informativna brošura će se podijeliti u razredima koje pohađaju djeca s teškoćama da bi njihovi razredni kolege bolje shvatili kako im pristupiti i pomoći bez razvijanja negativnog ponašanja ili osuđivanja.

Projekt Škola PUNa mogućnosti, koji omogućava rad 60 pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u osnovnim školama Grada Zadra, dao je okvir za razvoj ove edukativne brošure.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar