Večeras započinje Advent u Zadru!

Večeras započinje “Advent u Zadru”. U sklopu ovog ambicioznog projekta, po prvi put Zadar će na Trgu Petra Zoranića imati Božićni sajam, mali bajkoviti grad gdje će Zadrani i turisti, u božićnom i novogodišnjem duhu, imati prigodu družiti se i svoje slobodno vrijeme provoditi na zanimljiv i kreativan način.

Božićni sajam otvara se večeras, 4. prosinca u 17 sati uz bogat i raznovrsan zabavni program, ali već od 10 sati ujutro, svi koji to žele, moći će uživati u raznovrsnim domaćim zimskim specijalitetima koje nude blagdanske kućice (svaka ima svoje ime – Capuniera, Božićna priča, Mala kućica, Čarobni kutak, Caffe Ritual, Begi, Ljekovito bilje Jerkin, Zimska koliba, Konoba Dalmacija, Markoš riba, Slatka tajna,Vražap&Obelix, Zaratino, Cioccolateria Eva, Atrox vina, Kroštula, La Bodega, Svarog.

Na samom otvorenju posjetitelji će čuti jedinstvene zvukove bubnjeva  skupine Vibrice, vidjeti domaću narodnu izvedbu KUD sv. Kata, plesati uz raznovrsne glazbene ritmove Ive županovića, Marine Tomasović, DJ Vite, uličnih svirača Monike i Marina, Soundset banda, Elena Stelle & Song Busters i DJ Domagoja, a najmlađi Zadrani pjevat će na dječjem božićnom festivalu. Sva događanja pratit će laser show i ulični artisti. Sve posjetitelje očekuje i nekoliko atraktivnih iznenađenja!

Već u subotu poslijepodne u crkvi sv. Šime pali se druga adventska svijeća koju će pratiti prigodne pjesme crkvenog zbora, a navečer će se održati cjelovečernji koncert Marine Tomašević, dok će se u nedjelju Zadranima predstaviti sjajna studentska skupina  Aka crescendo. Jutarnji program vikendom rezerviran je za dječje radosti: dječji glazbeni festival, igraonice i radionice, a Božićni sajam u nedjelju, 6.prosinca, posjetit će i sv. Nikola.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...