Zbog ovisnosti o društvenim mrežama sve više postajemo samci

Ljubavna sjedala u kinima većinom zjape prazna, osim ako nije riječ o filmskom hitu ili ljubavnoj komediji. Oni koji nisu u vezi u kino vjerojatno neće doći sami, nego će se radije družiti sa svojim pametnim telefonima i surfati društvenim mrežama. Koliko smo se zaista udaljili?

“Više skidamo doma filmove, manje idemo u kino, manje se družimo”, smatra Arijanaiz Zagreba.

A baš zbog manjka druženja i viška komunikacije na društvenim mrežama sve je više samaca.

“Zašto ćemo se sad dogovarati da se nađemo na kavi kad ću ti ja dok sjedim u tramvaju odgovoriti na nekoliko poruka. Tako da s jedne strane poruke su super jer nam to olakšava život. Ali ima i ovu tamniju stranu koja nas zaista čini da se u tramvaju dopisujemo umjesto da sjednemo na kavu i gledamo se”, kaže seksualna terapeutkinjaNataša Barolin Belić.

Sve više samaca partnera traži preko raznoraznih aplikacija i društvenih mreža. Nerijetko se prakticira i cyber seks.

“Cyber seks je nešto što je postalo dio naše svakodnevice. On nije u istoj zemlji kao i ona. I što sad – vidjet će se kroz pola godine jer će skupiti novac i otputovati jedno drugome. Što do tada? Onda do tada počinje preko video poziva cyber seks”, objašnjava Barolin Belić.

Oni koji već imaju nekog, imaju šansu postati samci. Društvene mreže plodno su tlo za pronalaženje ljubavnika.

“Kad god nam je teško, možemo pročavrljati s nekim kome smo baš super ili zabavni. Ljudi traže izlaz, a ovo je neadekvatan izlaz, pravi izlaz je rješenje problema”, kaže bračna terapeutkinja Ivana Grabar.

Jedno je sigurno, bez društvenih mreža više ne možemo. No možda je tuđi osmijeh ljepše čuti uživo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...