Zadarska županije svečano će obilježiti 23. obljetnicu “Akcije Maslenica”

Bliži se 23. godišnjica Vojno – redarstvene operacije Maslenica, a u Zadarskoj će se županiji spomen na ovu važnu oslobodilačku akciju prigodno obilježiti od 17. do 27. siječnja nizom događanja, predavanja, memorijalnih svečanosti i sportskih susreta, a kompletan program obilježavanja predstavljen je danas u Domu županije.

Baš kao ni jedno drugo državno tijelo, tako ni MORH ni ove godine nije službeni nositelj organizacije obilježavanja VRO “Maslenica”, istaknuo je zadarski župan Stipe Zrilić, dodavši da Oružane snage RH na različite načine pružaju pomoć organizaciji programa obilježavanja.

Što se samog obilježavanja tiče, ono započinje već ovu nedjelju. U 8 sati od Zelenog hrasta do Pridrage kreće Hodnja predstavnika udruga proizišlih iz Domovinskog rata “Koracima nade u istinu”.

Centralna događanja zakazana su za 21. i 22. siječnja. Jutrom će idućeg četvrtka, 21.siječnja zasvirati budnica na Poluotoku, a mimohod postrojbi koje su sudjelovale u operaciji kao najsvečaniji dio proslave slijedi istoga dana u 10:30 sati.

Kompletan raspored obilježavanja 23. obljetnice donosimo ovdje:

Maslenica plakat 16.cdr

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...