Zadar dobija punionicu elektromotornih vozila

Inicijativa za postavljanje punionice elektromotornih vozila krenula je u listopadu prošle godine, kada je Grad Zadar poslao Pismo namjere HEP-u, nakon čega je održan sastanak te dogovorena realizacija projekta.

Punionica će biti postavljena na javnom parkiralištu na Poluotoku, nasuprot trajektne luke. Za potrebe punjenja osigurala bi se dva parkirna mjesta koja bi se na odgovarajući način i označila. Punionica će biti u vlasništvu HEP-a koji će je označiti brendom ELEN i uvrstiti u ELEN lanac punionica a svi troškovi vezani za rad Punionice i pružanje usluga kupcima predstavljat će trošak HEP-a.

– Sporazum se sklapa na 10 godina, u prvoj godini korištenje punionice bit će besplatno, a nakon toga će se početi s naplaćivanjem. Ovo je jedan pilot projekt u sklopu poticanja energetske učinkovitosti, i ukoliko bude interesa, postavit će se i nove punionice, objasnio je resorni pročelnik Darko Kasap.

Podsjetimo, svi korisnici elektromotornih vozila u Zadru svoje su limene ljubimce do sad strujom mogli napojiti pri punionici ispred Strukovne škole Vice Vlatkovića, isto tako bez naknade, s obzirom da je punionica solarna, te je dobijena energija besplatna.

Nova punionica na frekventnijem mjestu u gradu zasigurno će biti lakše dostupna svim vozačima ovakvih vozila.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...