Adžić u ime veterana vojne policije: “Klemmova inicijativa pljuska je svakom branitelju i žrtvi”

Josip Adžić i Zajednica udruga veterana vojne policije Domovinskog rata Republike Hrvatske (ZUV VPDR RH) kategorički su odbacili i osudili pokušaje Josipa Klemma da razgovara i dogovori se s ratnim veteranima i borcima Republike Srbije, istim onima koji su mladu nezavisnu Republiku Hrvatsku ratnih 90-ih svim raspoloživim sredstvima napali.

Adžić i veterani vojne policije ističu kako je ova inicijativa “pljuska svakom istinskom hrvatskom branitelju i žrtvi” te da razgovora sa srpskom stranom nema dok god ona nosi “okove četništva”. Čitavo priopćenje pročitajte u nastavku.

Priopćenje za javnost

Saznanjem iz više novinskih napisa da Josip Klemm ima namjeru održati razgovor s borcima veteranima Republike Srbije i to predstaviti javnosti kao pomoć u bržem pronalasku nestalih osoba koje Republika Hrvatska potražuje od Republike Srbije od okončanja ratnih sukoba, pljuska je svakom istinskom hrvatskom branitelju i žrtvi koju smo podnijeli i to baš u trenutku obilježavanja 25. godišnjice neovisnosti.

Zajednica udruga Veterana Vojne policije Domovinskog rata Republike Hrvatske mišljenja je i stava da Republika Hrvatska ima institucije koje svojim ovlastima i djelovanjem jedina ima pravo i može prisiliti Republiku Srbiju da ispoštuje sve međunarodne ugovore koje se pred nju stavljaju prije ulaska u EU.

Sve dok Republika Srbija bude nosila okove četništva koje i danas nakon 20 godina okončanja rata možemo vidjeti i pročitati u brojnim medijima izričito zabranjujemo da bilo tko u ime Zajednice udruga Veterana Vojne policije Domovinskog rata Republike Hrvatske i u ime Braniteljskih udruga na teritoriju RH pregovara osim državnih institucija.

Pregovora i razgovora nema a oni koji misle pregovarati i dogovarati s agresorskom vojskom sastanke izvan institucija RH neka se sjete one…“Ako vam je težak stijeg čestitosti, utaknite ga u zemlju gdje počivaju naše kosti,mi ćemo ga nositi“…Vaši pradjedovi..!

PREDSJEDNIK ZAJEDNICE UDRUGA VETERANA VOJNE POLICIJE
DOMOVINSKOG RATA REPUBLIKE HRVATSKE

JOSIP ADŽIĆ

Veterani

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...