Kakva nas to budućnost čeka? Panasonic osmislio savitljivu bateriju!

Japanski proizvođač elektroničkih uređaja Panasonic, uz Samsung i LG, radi na razvoju savitljivih baterija koje bi se mogle ugrađivati u nosive uređaje poput pametnih satova ili narukvica. Ovoga puta su na sajmu Ceatec predstavili novi prototip jedne takve baterije koja pruža mogućnost savijanja i samim time ugradnju u narukvice, ili pak izradu savitljivih pametnih kartica koje se neće slomiti nošenjem u džepu, piše Bug.

Predstavljena fleksibilna baterija debela je tek 0,55 milimetara, a moguće ju je preklopiti do najviše 25°, i to u polumjeru od 25 milimetara. Takvo savijanje može se izvesti više od 1.000 puta, a baterija će pritom zadržati najmanje 99% izvornog kapaciteta.

Ovaj koncept otvara mogućnost za novi dizajn uređaja – raznih sklopivih mobitela, savitljivih nosivih gadgeta, i sličnih još neviđenih proizvoda. Naravno, pod uvjetom da i sve druge elektroničke komponente ugrađene u njih budu savitljve. Panasonic bi prve isporuke ovakvih baterija trebao obaviti već krajem ovog mjeseca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...