Atletski savez: “Rubeša, zašto radi nekoliko glasova i dalje želite kažnjavati djecu svoga grada?!”

Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, u priopćenju poslanom na našu adresu oštro se okomio na komentare Ante Rubeše, vijećnika Akcije mladih u gradskom vijeću Grada Zadra, na temu rekonstrukcije atletske staze u SC Višnjik. Podsjećamo Rubeša je nedavno komentarom implicirao kako Atletski savez vode mafijaši, a reakciju na takve izjave prenosimo u nastavku.

Poštovani,
Dana 22.11.2016. u Zadarski.hr, a i drugi mediji i portali objavili su priopćenje g. Ante Rubeše, gradskog vijećnika iz Akcije mladih u Gradskom vijeću Grada Zadra, na temu rekonstrukcije atletske staze u SC Višnjik.

Ovim dopisom molimo sve medije koji su objavili vijest ili izjavu dotičnog gospodina da objave i našu, koja je integrirana od Hrvatskog atletskog saveza, Atletskog saveza županije zadarske, atletskih klubova iz Zadra i okolice, atletičara i atletskih djelatnika, a vjerujem i svih prijatelja sporta i atletike.

Poštovani svi, sportaši-ce, atletičari-ke, sportski djelatnici, građani Grada Zadra, gradonačelniče Grada Zadra, ravnatelju SC Višnjik i gospodine Rubeša,

Opće je poznata činjenica da demant na neku vijest nikada nema snagu prve vijesti. No ovo ni nije demant, ovo je poruka svima gore navedenima, građanima i sportašima da će napokon u svom gradu opet imati atletsku stazu kao civilizacijsku tekovinu, zahvala gradskim vlastima i poruka gospodinu Rubeši. Svakome svoje, neka svatko uzme što mu odgovara.

Tužno je kad ste predstavnik građana u nekom tijelu, kada su vam građani dali mandat da ih zastupate, te iste građane bombardirati sa nečim što nema veze sa životom i istinom, kada nekoga tko se cijeli život bori za javno dobro i javni interes nazivati mafijašem (g. Rubeša ne koristite javni servis za lažno blaćenje, a isplata o kojoj govorite, nastavite li tako, mogli bi je osobno uplatiti za nabavku šprinterica onima kojima su najpotrebnije), kada ih lažete da se na novoj rekonstruiranoj stazi ne mogu održavati međunarodna natjecanja. MOGU GOSPODO i ako Bog da, uskoro ćemo u Zadru imati nastupe i hrvatske atletske reprezentacije. Zašto radi nekoliko glasova i dalje želite kažnjavati djecu svoga grada, da sa potištenošću pitaju sebe, svoje roditelje, trenere, kada će oni moći doći na normalnu atletsku stazu? Kada će oni moći ugostiti svoje prijatelje iz drugih sredina? Zašto stalno moraju gostovati? Zašto se ni školska natjecanja ne mogu održati u Zadru? Zašto zadarski sportaši ne mogu raditi fizičke pripreme u svom gradu, zašto strani atletičari zaobilaze Zadar? I još puno toga zašto. Zato što je bilo kako je bilo i napokon će se promijeniti. Ako netko misli da je to u predizborne svrhe, mogu samo reći, svaka čast na potezu. Kamo sreće da je takvih predizbornih obećanja još.

To je najmanji oblik zahvalnosti svim generacijama zadarske atletike, ali i svima onima koji danas treniraju atletiku i sutra novim generacijama, da je i Zadar mjesto ugodnog življenja, gdje se može upražnjavati atletika kao javna potreba građana.

A Banina? To je priča za nešto drugo, za neko drugo vrijeme. Samo da znate, kamo sreće da svaki kvart ima atletsku stazu, makar i školsku. Tako se radi u svijetu.

Kad je nešto dobro i pozitivno, zašto smo tako okrutni? Zašto je tako teško priznati da je nešto dobro za društvo? Zar mislite da će tu stazu, zvanu čežnja, netko odnijeti kući? E zato, baš zato, hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli izgradnji atletske staze i imali pozitivan stav od najmlađih atletičara cicibana, do izvršne vlasti na čelu sa gradonačelnikom Grada Zadra.

p.s. Vidimo se na proljeće 2017. godine, na otvorenju!

S poštovanjem,
Ivan Veštić
Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...