Prva Hrvatska Liga košarke u kolicima; KK osoba s invaliditetom Zadar ostvario senzacionalan uspjeh

U svom preliminarnom nastupu u 1. Hrvatskoj ligi košarke u kolicima, Košarkaški klub osoba s invaliditetom “Zadar” ostvario je senzacionalan uspjeh! Pobijedili su prvotimci “Zadra” u obje utakmice prvog kola. Prvu službenu utakmicu KKOI Zadar je igrao protiv KKOI Slavonski Brod 1 i pobijedio rezultatom 62:55! Utakmica je od početka bila na strani Zadrana koji su na iznenađenje iskusne ekipe Slavonskog Broda 1 započeli furiozno nizom kontra napada, te su se na samom početku odlijepili na prednost od desetak koševa. U drugom poluvremenu ekipa Slavonskog Broda 1 je malo stisnula redove ali nedovoljno za Zadrane koji su nošeni gromoglasnom publikom mirno priveli utakmicu kraju. Kako bi dočarali veliki uspjeh Zadrana moramo istaknuti kako ekipa Slavonskog Broda 1 trenira već petnaest godina i za nju nastupaju dva člana Hrvatske reprezentacije.

Drugu utakmicu protiv ekipe Slavonskog Broda 2, KKOI Zadar je pobijedio velikom koš razlikom 51:32! Zadrani su nastavili odličnu igru koju su pokazali u prvoj utakmici te organiziranom obranom te preciznošću u napadu došli do druge pobjede iz prve dvije utakmice u sezoni.

Od naših igrača ne bi nikog posebno istjecali jer su se predstavili kao organizirana momčad koja čvrstom obranom i brzom tranzicijom dolazi u fazu napada. Organizatori igre Žagar i Perinović zahvaljujući svojoj brzini gotovo svaki koš postižu iz kontra napada. Poziciju krila zauzimaju Jadrijev i Hromin koji blokovima u obrani i napadu pomažu centrima da dođu u fazu napada, krilni centri Anić-Ivičić i Kalac koji otvaraju prostor u reketu za centre Kolegu i Rubešu koji završavaju većinu napada.

KKOI “ZADAR” : KKOI “SLAVONSKI BROD 1” 62 : 55

Zadar, SD Mocire gledatelja 300

KKOI ZADAR: Žagar 12, Jadrijev 6, Hromin 12, Perinović 4, Kalac, Anić-Ivičić 2, Kolega 12, Rubeša 14.

KKOI “ZADAR” : KKOI “SLAVONSKI BROD 2” 51 : 32

Zadar, SD Mocire gledatelja 500

KKOI ZADAR: Žagar 6, Jadrijev 4, Hromin 2, Perinović 2, Kalac, Anić-Ivičić 2, Kolega 20, Rubeša 15.

Igrači KKOI Zadra bi se posebno željeli zahvalili svim navijačima bez čije podrške sigurno ne bi ostvarili ovakav uspjeh. Također bi se željeli zahvaliti sponzorima Inko Centru i Atlantic Grupi koji su pomogli u nabavi sportskih kolica kao i Gradu Zadru koji je osigurao termine za treninge.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...