Šutnja je zlato? Ravnateljica srednje škole čiji su učenici fizički napadnuti u Zagrebu “nema komentara”, na djecu se vrši pritisak zbog izlaska priče u javnost

Nemam komentara , odrješito nam je rekla Diana Radić Škara, v. d. ravnateljice Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole u Zadru koja je jučer punila medijske stupce. Naime, učenici ove škole početkom mjeseca na zagrebačkom Interliberu doživjeli su neugodno iskustvo našavši se na meti skupine navijača koja ih je napala. Iako su djeca sve što se dogodilo ispričala profesoru koji je bio odgovoran za njih, a potom i ravnateljici, profesor ih je optužio da su konzumirali alkohol, dok im je ravnateljica rekla da su “ovce puštene s lanca”.

Nije poznato tko je što konzumirao, osim profesora koji je u to vrijeme ispijao kavu u obližnjem kafiću, niti koliko je točno napadača koje su učenici okarakterizirali kao navijače, bilo, no poznato je i neupitno da su se 17-godišnji učenici, koji su kao maloljetna djeca odgovornost odrasle osobe, kućama vratili razbijenih glava. Među njima su bile i djevojke, a jedna od njih u ovom trenutku biva stigmatizirana od strane profesora i ravnateljice, budući da se pogrešno smatra da su upravo ona i njezin otac izišli s pričom u javnost. Ako su to stvarno samo “dječja posla”, zašto se sustavno zataškavao incident i zašto veći problem sada predstavlja činjenica da je netko odlučio progovoriti od onog da se kao pedagoška metoda koristi ispijanje kave?

“To su samo djeca”, “Sve je to prenapuhano”, “Sami su krivi jer su sve isprovocirali”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama, no biste li isto mislili da se vaše dijete koje ste, smatrajući da je sigurno i pod budnim okom profesora, sa sajma knjiga vratilo sa šljivom na oku? Sreća je, izgleda, da nije došlo do veće tragedije, jer bi posljedice svega bile teže od jednog medijskog članka. Ovako će sve ostati upravo to – jučerašnja vijest. Kontaktirali smo instituciju nadležnu za zadarske srednje škole koja će, kako nam je rečeno, dalje postupati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...