A-HSP

Organizator prosvjeda u Donjem Srbu, uhićen zbog vikanja “Za dom spremni!” pred prostorijama Srpskog narodnog vijeća i SDP-a

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Na prosvjedu održanom u subotu u središtu Zagreba uhićen je čelnik Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec, koji je zajedno s još četvero prosvjednika priveden zbog kršenja javnog reda i mira, potvrdila je Policijska uprava zagrebačka.

 “U službene prostorije na prekršajnu obradu dovedeno je pet osoba. Riječ je najvjerojatnije o prekršajima protiv javnog reda i mira. Među njima je i Dražen Keleminec”, potvrdila je Hini dežurna služba PU zagrebačke.

Prosvjed, u organizaciji A-HSP-a okupio je u subotu prijepodne pred prostorijama Srpskog narodnog vijeća (SNV) u Gajevoj ulici dvjestotinjak ljudi. Kao razlog je naveo protivljenje zaključku saborskog odbora da se ukloni nedavno postavljena spomen ploča u gradu Jasenovcu poginulim braniteljima, pridnicima HOS-a na kojoj su i riječi “Za dom spremni”.

Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav zaključio je da se time vrijeđaju žrtve jasenovačkog logora i sve žrtve ustaškog režima te da nadležni trebaju “poduzeti radnje” kojima će zaštititi dostojanstvo žrtava i sjećanje na njih.

Mediji prenose da su skup osiguravale jake snage policije, a okupljeni su, uzvikujući pozdrav s natpisa na spornoj ploči, iz Gajeve u povorci prošetali do središnjice SDP-a na Iblerovu trgu, pri čemu je povremeno dolazilo do blokade prometa.

Skup je završen ustaškim pozdravom: Keleminec je govor završio pozdravom “Za dom!”, na što je dobio odgovor: “Spremni!”. Nakon toga ga je policija privela, dok su ostali privedeni zbog vrijeđanja policajaca i napada na službenu osobu.

Iz PU zagrebačke zasad nisu mogli službeno potvrditi te navode.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar