A-HSP: “Plenkoviću, u Srbu se slavi četnički pokolj!”

Autohtona hrvatska stranka prava šalje nam e-mail priopćenje u obliku otvorenog pisma premijeru. Prenosimo ga u cijelosti.


PREDMET : OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU VLADE ANDREJU PLENKOVIĆU !

GOSPODINE PLENKOVIĆU U SRBU SE SLAVI ČETNIČKI POKOLJ NAD HRVATSKIM NARODOM !

Tijekom četničkog ustanka u Srbu koji je započeo 27. srpnja 1941. godine četnici su ušli u Brotnju, zaselak između Donjeg Lapca i Srba te okrutno pobili sve članove 6 obitelji Ivezić, ukupno 37 osoba, među kojima je bilo 12-ero djece u dobi od tri do 14 godina. Žrtve su žive bačene u obližnje jame – u jamu na Dabinom vrhu, u Srpskome Klancu te u jamu Golubinku. Od gornjih žrtava, 19 ih je poslije upornih zahtjeva rodbine i suseljana tek u svibnju 2014. uz pomoć speleologa ekshumirano iz jame na Dabinom vrhu dok ostale lokacije još čekaju na ekshumaciju koja se nije dogodila usprkos najavama nadležnog ministarstva (Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja).

Zločini nad Hrvatima dogodili su se i u ostalim selima župe – Poljica, Mišljenovac, Jasenovača, Donji i Gornji Lapac, Oraovac, Bubanj Veliki i Mali. Za vrijeme „četničkog ustanka“ stradavali su i Hrvati iz ostalih dijelova i naselja na tromeđi Like, Dalmacije i Bosne – iz Drvara i okolice (Vrtoče i druga sela), iz Bosanskog Grahova i okolice (naselja Luka, Korita, Ugarci, Obljaj i druga) kao i Hrvati iz područja između Bihaća i Bosanskog Petrovca (Krnjeuša, Lastve i ostala sela). „Četnici“ su u Drvaru ubili 300 Hrvata i nepoznat broj muslimana, u Bosanskom Grahovu 62 hrvata, u ukupnoj župi usmrćeno je 568 osoba a u Krnjeuši 130 hrvata. Poznata je sudbina hodočasnika ubijenih kod Drvara na povratku s blagdana sv. Ane, zajedno s njihovim svećenikom Waldemarom Maximilianom Nestorom, kada su četnici iz kompozicije vlaka u postaji Vaganj izveli sve katolike uključujući i svećenika Nestora, pobili ih i bacili u jamu Golubnjaču kod Drvara.

Hrvati iz Boričevca u noći između 1. i 2. kolovoza 1941. g. bili su prisiljeni pobjeći u Kulen Vakuf, a 02. kolovoza četnici su ušli u Boričevac, razorili ga i pobili preostalo stanovništvo.

Svećenika Don Juraja Gospodnetića mučili su četnici, vodili kroz Bosansko Grahovo i iživljavajući se na njemu , da bi ga na kraju doveli u Srb i ispekli na ražnju.

Na sličan način započela je i pobuna Srba u Srbu 25. srpnja 1990. godine. Zašto se dopušta Miloradu Pupovcu da nakon Domovinskog rata, “obilježava” proslavu četničkih zločina učinjenih prema Hrvatima na tom području. ?

Gospićko-senjski biskup Mile Bogović u svojoj nadahnutoj propovijedi u Boričevcu, izjavio je:”Koja je fašistička ili ustaška krivnja male Marije koja je ubijena kada je imala 8 godina, Marka od 5 godina i Jure od samo 3 godine. Kakvi su to fašisti bili?”- zapitao se biskup Mile Bogović u propovijedi. “To djelovanje tzv.”prve puške” trajalo je sve do Domovinskog rata, ta je “prva puška” bila protiv svakog hrvatstva , taj duh je bio protiv svake samostalne hrvatske države, taj duh je prognao Hrvate s njihovih ognjišta iz tzv “SAO Krajine”. Treba li tu “prvu pušku” u samostalnoj Hrvatskoj slaviti i veličati? “- zapitao se biskup Bogović.

Pojedinci iz Hrvatske policije i ove godine pokušavaju pronaći načina kako zabraniti naše javno okupljanje u Donjem Srbu i time zabraniti govor istine , a u cilju da Milorad Pupovcu nesmetano prezentira laži o antifašistima – četnicima i ustanku. Pojedinci iz Hrvatske policije služenjem Miloradu Pupovcu pljuju po Hrvatskim žrtvama, pljuju po djeci koja su ubijena samo zato što su Hrvati. Zar to nije za svaku osudu ?

Hrvatska je demokratski uređena i neće i ne smije biti totalitarna država. Pojedincima iz policije još iz glave ne izlazi Titova zločinačka komunistička Jugoslavija . Policija građanima treba pružiti zaštitu njihovih temeljnih ustavnih prava. Jedna osoba iz ravnateljstva MUP-a ( nama poznato ime i prezime ) sustavno krši svoju službenu dužnost i ne pridržava se Ustava i zakona .

Ta osoba traži načina da nam spriječi zakonito i legitimno javno okupljanje u Donjem Srbu 29. srpnja, ( tražio je i 2015. godine ). Traži nešto što ne možemo dobiti ! Traži da od Županijske uprave za ceste Zadarske županije trebamo dobiti suglasnost o zatvaranju županijske ceste u Donjem Srbu. Upravo smo još 2015. godine dobili odgovor da sukladno članku 183. Zakona o sigurnosti prometa na cestama ( NN 67 / 08 ) Županijska uprava za ceste zadarske županije ne izdaje suglasnost ali da se ne protive da se cesta zatvori. Zanimljivo da ta osoba ne traži od homoseksualaca kad imaju svoju cirkus paradu dozvolu o zatvaranju prometa u centru Zagreba ?

Zakonom svi moramo imati ista pravam, a policija ne može biti u službi Milorada Pupovca koji sustavno radi na tome da Hrvatsku prikazuje kao zločinačku i fašističku. Milorad Pupovac vrijeđa branitelje i obrambeni Domovinski rat i to je nedopustivo i nepodnošljivo.

Gospodine Plenkoviću četnički spomenik u Donjem Srbu izgrađen je 1951. godine. Na tom mjestu do 1951. godine nalazila se katolička kapelica i katoličko groblje. Srbi su sravnili sa zemljom kapelicu i groblje, navozili zemlju, stvorili umjetno brdo i na njemu izgradili četnički spomenik ispred kojeg neprijatelji Hrvatske slave pokolj nad nevinim Hrvatskim narodom.

Gospodine Plenkoviću u Donjem Srbu, sto puta , a ako treba i milijun puta ću ponoviti da se slavi četnički pokolj nad Hrvatskim narodom i stoga tražim da zabranite tu sramotnu četničku proslavu radi pijeteta svih žrtava navedenih zločina.

Gospodine Plenkoviću tražim od Vas da zaustavite moj progon od strane policije: uhićenja, maltretiranja, zabrane hodanja po Hrvatskoj, traženja da mi sudu zabrani dolazak na radno mjesto i da mi se tako ugrozi egzistencija , a sve zbog mojih političkih aktivnosti.

Gospodine Plenkoviću molimo Vas da pogledate na kanalu youtube.com „ Prognani Heroji – Perica Sovilj – Predsednik Organizacije Srpskih Cetnika “Ravna Gora”.

Istina će pobjediti !

Zagreb, 14. 07. 2017.

Autohtona – Hrvaska stranka prava

predsjednik, Dražen Keleminec

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...