Od danas je čitanje Antene Zadar među najsigurnijim u Europi; Cijela komunikacija odvija se putem zaštićenih SSL protokola

Antena Group, nakladnik najčitanijeg regionalnog portala Antena Zadar, nakladnik televizije i radija istog imena, te nakladnik Jadranskog portala, odlučila je jučer kako će među prvima uvesti dodatnu sigurnost prilikom komunikacije s čitateljima i isporuke sadržaja portala.

Nitko ne voli kradljivce, a kradljivci ne vole čuvare. Zato je svijet pun pasa čuvara, noćnih čuvara, lovočuvara, čuvara državnog pečata… a na internetu su već neko vrijeme uposleni nepomirljivi čuvari kodova – SSL certifikati, stoji na stranicama tvrtke Plus Hosting kod koje su smješteni svi serverski kapaciteti Antene Digital.

SSL certifikati opće su prihvaćeni mehanizam podizanja sigurnosti internetskih stranica na višu razinu i današnja su norma za jamstvo sigurnosti na internetu. Koristeći SSL, komunikacija browsera s web serverom je enkriptirana te osigurava trenutačno najviši nivo sigurnosti. Ovi certifikati temelj su povjerenja u vaše internetske stranice jer današnji korisnici pozorno pregledavaju internetske stranice na kojima kupuju tražeći znakove (ne)sigurnosti.

SSL certifikatom možete nenametljivo i provjereno potvrditi da je vaša internetska stranica sigurna. Naime, kada je certifikat uspješno instaliran na poslužitelju, protokol HTTP izmijenit će se u HTTPS (gdje S stoji za „siguran“), a preglednik će pokazati uočljivu ikonu lokota.

Dakle, ukratko, govoreći narodnim jezikom, surfajući Antenom ZadarJadranskim portalom možete biti u potpunosti sigurni da su svi podaci koje preuzimate i pregledavate, kao i sve skripte koje vam poslužujemo, u potpunosti sigurne i namijenjene upravo vama.

Ovo nam, osim dodatne sigurnosti, omogućuje i potpuno anonimno slanje vijesti i fotografija putem naših obrazaca, jer je komunikacija i dostava unesenih podataka zaštićena prilikom slanja od vašeg računala do naše redakcije elektronskim putem.

Dodajmo ovome kako još jedino Tportal na području Hrvatske svoj sadržaj isporučuje sigurnim protokolom koristeći SSL certifikat, a u Europi i svijetu ovaj standard isporuke i komunikacije s čitateljima koriste sve vodeće medijske kuće. Također, korištenje SSL protokola omogućava nam da isporučeni sadržaj bude u potpunosti siguran od tzv. “fake news” objava, garantirajući da je sav sadržaj objavljen upravo iz naše redakcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...