Ožujak je iznadprosječno vruć, a evo što nas čeka idućih dana

Meteorološka vijest dana su rekordno visoke temperature za ožujak na dijelu sjevernog Jadrana. Najviša dnevna temperatura u Senju jučer je porasla do 25.9°C što je novi temperaturni rekord za ožujak. Stari rekord od 25.4°C je popravljen za 0.5°C. I u Rijeci je jučerašnja najviša temperatura od 25.0°C također najviša u povijesti mjerenja za mjesec ožujak. Stari rekord od 24.0°C je tako popravljen čak za 1°C, piše Crometeo.

A što nas čeka za vikend koji je pred nama. Ako je vjerovati sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, dani pred nama bit će sunčani i vrući, možda malo i prevrući ponegdje.

U Zagrebu nas tako sunčano vrijeme čeka do ponedjeljka. U subotu i nedjelju najviše dnevne temperature rasti će čak do 21 stupnja. U ponedjeljak i utorak vrijeme će biti promjenjivo s oborinama. Visoka temperatura zraka zadržat će se još u ponedjeljak, a u utorak se očekuje pad.

Slično, samo malo sunčanije bit će u Dalmaciji. Tamo ne bi sljedećih tjedan dana trebalo biti nikakvih oborina. Najviša dnevna temperatura za vikend trebala bi se penjati do 17 stupnjeva, a sunčano vrijeme na plaže će vjerojatno izvući i prve kupače, one najhrabrije.

Slično vrijeme kao u Splitu bit će i na krajnjem jugu zemlje, u Dubrovniku i okolici. I tamo će vikend biti sunčan i topao, a tek u utorak se očekuju oborine koje će se izmjenjivati sa suncem.

I na sjevernom Jadranu bit će sunčano. Za vikend se očekuju temperature do 19 stupnjeva, a u ponedjeljak bi temperatura još trebala dodatno porasti. No, tada se očekuju i povremene oborine.

Najtoplije će zapravo biti u Slavoniji. U subotu i nedjelju u Osijeku bi se maksimalne temperature trebale popeti iznad 20 stupnjeva, a to bi se trebalo nastaviti i u promjenjivi ponedjeljak. Kiša će se nastaviti i utorak, a tada bi i najviša dnevna temperatura trebala pasti ispod 15 stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...