Zadarska mladež ukrasila Kapetanski, a zadarski zlotvori u kratkom roku pokazali da mrze sve što je lijepo u ovome gradu

Prošle godine je u zadarskom parku Kapetanski održana manifestacija “Ritam grada” tijekom koje je taj inače zapušteni park dobio temeljito preuređenje. Čišćenje, sređivanje i bojanje izvođeno je od strane sudionika manifestacije, uglavnom zadarske mladeži koja nije imala drugog cilja osim uljepšati park i grad.

Njihova nesebična gesta uređenja parka kojega su gradske vlasti odavno zaboravile (najave o nekakvoj ljetnoj pozornici nikada nisu realizirane) na žalost odrađena je, čini nam se, u krivome gradu. Naime, skupina zlotvora (drugačije ih ne možemo nazvati) po ne znamo čijem naređenju prebojala je umjetnička djela na zidovima i ostavila ih gole i izložene maloumničkom uneređivanju zidova priprostim i priglupim šaranjem.

Zidove pobijelio nije Tornado za izradu nekog od svojih već legendarnih murala, ako vam je to prvo palo na pamet, budući da su se iz navijačke skupine odmah ogradili od ovog kulturocidnog postupka nepoznate skupine. Na grad ovoga puta ni ne sumnjamo, budući da bi ‘pituri’ u tom slučaju najvjerojatnije bili bolje opremljeni. Trećeg izglednog sumnjivca nema, pa za sada vjerujemo da je kulturocid izvela samoorganizirana skupina zlotvora i mrzitelja Zadra i svega zadarskog.

Kako je park svježe i ugodno izgledao nakon ‘Ritma grada’ i kako izgleda nakon što su ga se dohvatili bolesnici pogledajte u galeriji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...