Povijesno ujedinjenje pravaša; Članstvo HČSP-a prešlo u redove HSP AS: “Želimo modernu i demokratsku desnicu”

Danas 05. travnja 2017. HSP AS-u prešlo je cijelo članstvo HČSP-a s vodstvom gradske i županijske organizacije.

Mate Lukić, predsjednik HSP AS kazuje nam kako je ovo povijesni događaj o kojem je bilo lakše sanjati negoli ga realizirati.

Riječ je o povijesnom ujedinjenju. Pravaška je scena napokon ujedinjena. Pozivam sve koji su ogorčeni pravaškom i općenito podjelom desnice, čemu svjedočimo već duže vremena, da nam se pridruže.

Slobodan Dević, županijski povjerenik HČSP-a objašnjava kako su HSP AS-u pristupili u želji za promjenama. Riječ je o stožernoj pravaškoj stranci, stranci 21. stoljeća koja prati moderna i demokratska načela, a istovremeno njeguje i pravaški nauk Oca Domovine Ante Starčevića. Već duže gaje nezadovoljstvo vodstvom HČSP-a na državnom nivou, koje nije dopuštalo udruživanje s drugim strankama desnice, a pogotovo ne s HSP AS-om.

– Odlučili smo se odmaknuti od takvog vodstva koje zasigurno nije niti demokratsko niti moderno kakvo bi trebalo biti u modernoj i europskoj Hrvatskoj. Sve to prepoznali smo u HSP-u dr. Ante Starčević. Želimo sudjelovati u stvaranju demokratske i europske Hrvatske. 

Slobodan Dević-Pićo, povjerenik HČSP-a Zadar izrazio je zadovoljstvo što su se pravaši, unatoč turbulentnom vremenu, ponovno uspjeli organizirali i vratili pravaštvo u Zadarsku županiju. Kao i kolegi Deviću prioritet mu je stvaranje zdrave; moderne i demokratske desnice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...