TIZ-ove zgrade postale su još opasnije!

Prvi pogled na TIZ-ove zgrade nipošto ne odaje dojam kako se ovdje radi o elitnom naselju, plodu velike ljubavi Grada Zadra i Gortana, smještenom u samome srcu najbolje europske destinacije. Naprotiv, netko tko s problematikom nije upoznat u najboljem bi slučaju zaključio kako je ‘TIZ-ova ljepotica’ samo niz bezličnih i pustih zgrada u ratom zahvaćenoj Siriji.

Već smo pisali o trulim daskama koje na javnom dobru kraj ‘TIZ-a’ od koje 2008./2009. glume nogostup, a garažu (čitaj provaliju) pokraj njih nismo ni spominjali. To leglo truleži, otpada, komaraca i drugih štetočina upravo je postalo još trunčicu opasnije, budući da je s dijela ograde oko nje uklonjena zaštitna ograda.

Čitatelj nam šalje fotografije i upozorava sve roditelje na opasnost koju predstavlja trenutak nepažnje nad malodobnom djecom koje na tom predjelu zbog blizine dječjeg vrtića ne fali. Da netko upadne tko bi odgovarao? Na žalost, čini nam se da bi kao i kod cijele priče oko ovih zgrada svi nadležni po običaju samo oprali ruke.

Tko je uklonio ogradu? Je li otuđena? Sve to je manje bitno u scenariju prema kojemu netko može izgubiti život u provaliji smrada TIZ-ovih zgrada i Zadra grada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...