Zahrđalu pametnu klupu zamijenili novom, na naše upite Grad i Županija prebacuju lopticu jedni na druge

Ako ste se u posljednje vrijeme prošetali zadarskom rivom, mogli ste primijetiti da je zahrđala solarna klupa zamijenjena novom, smeđe – crnom i najvažnije od svega – funkcionalnom.

Odlična je to vijest za sve Zadrane i drage goste, no budući da nove pametne klupe obično ne padaju same od sebe s neba na gradske šetnice, nametnula su se određena pitanja. Prije svega, zanimala nas je sudbina stare klupe (je li završila u “starom željezu”, na reciklaži ili nešto treće), točni razlozi zamjene i informacija o eventualnom objavljenom natječaju.

Iz Grada su nas glatko “otpilili” uz objašnjenje da je klupa postavljena u sklopu projekta “6 za 6” kojeg provodi Zadarska županija. “Molimo da se obratite njima s vašim upitom”, rekli su nam kratko.

Međutim, u Županiji su odgovorili na dio naših pitanja, a za ostatak upita su “vratili lopticu” na Grad, “koji je nadležan za predmetnu materiju”.

– Upravni  odjel za gospodarstvo ima informaciju da je klupa zamijenjena iz razloga tehničkih oštećenja stare klupe na inicijativu tvrtke Hvaljen budi d.o.o. bez ikakvog troška. Molimo da za ostale informacije kontaktirate Grad Zadar koji je nadležan za predmetnu materiju, glasi odgovor iz Županije.

Jesu li odgovori na pitanja poput onog o sudbini stare, oronule, hrđave klupice jedna strogo čuvana tajna ili nadležni pojma nemaju što se događa u njihovom gradu, ne znamo. Ne znamo zapravo jesu li se ti isti nadležni uopće među sobom dogovorili tko je za što nadležan. Da nije tragično, bilo bi komično.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...