Crveni li se imalo obraz Ane Lovrin nakon današnjih odluka; Javno pozvala na kršenje zakona bez imalo posljedica!?

Negdje oko 1200. godine prije Nove ere, negdje nakon bijega iz egipatskog ropstva i prelaska Crvenog mora, Bog je ljudima, preko Mojsija, uputio 10 zapovijedi. One su, prema predaji, isklesane na dvije ploče. U nekim parodijama, postojala je i treća ali se putem razbila. Tko zna, možda je postojala još koja, no da su ih je kojim slučajem Bog uputio ljudima preko nekog od predstavnika Državnog izbornog povjerenstva, teško da bi ijedna zapovijed došla do ljudskog roda.

Ako ste putem i tijekom odrastanja zaboravili onih 10 zapovjedi kojima su nas roditelji, nevažno bili plavo ili crveno orijentirani, filali i učili još od koje 3. ili 4. godine, evo kako glase;

  1. Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemaj drugih bogova uz mene!
  2. Ne izusti imena Gospodina, Boga svoga, uzalud!
  3. Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji!
  4. Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude!
  5. Ne ubij!
  6. Ne sagriješi bludno!
  7. Ne ukradi!
  8. Ne reci lažna svjedočanstva!
  9. Ne poželi tuđeg ženidbenog druga!
  10. Ne poželi nikakve tuđe stvari!

Ponukan današnjim rješenjem DIP-a na pritužbu SDP-a na provedbu izbora u Bulićima i Bilišanima, gdje je jasno utvrđeno da su glasovali brat i sestra koji su u datom trenutku bili u Zagrebu, štoviše, oboje su stali pred objektiv kamera i pero novinara i potvrdili da nisu glasovali – DIP je donio odluku u kojima ih to, baš, nešto puno pa i ne zanima.

Ukratko, prihvaćaju da se propust i kršenje zakona dogodio, no upravo ono što shodno zakonu treba poštovati, u najmanju ruku sam zakon, oni to neće.

Pitam se zato, da li od danas, prema DIP-u, 10. božjih zapovjedi izgleda možda ovako;

  1. Mi smo DIP, svi ostali ne postoje!
  2. Kako ja kažem, mislim i govorim – tako je!
  3. Spomeni se imena DIP-a svakodnevno!
  4. Majka i otac nisu za poštovanje, poštuje se samo DIP!
  5. Ne ubij, osim ako te nitko ne vidi!
  6. Ne sagriješi bludno, osim ako te netko neće prijaviti!
  7. Ne ukradi, osim ako DIP ne kaže tako!
  8. Ne reci lažna svjedočanstva, osim ako si DIP!
  9. Ne poželi tuđeg ženidbenog druga, izuzev ako ti DIP ne naloži!
  10. Ne poželi nikakve tuđe stvari, jer one ionako sve pripadaju DIP-u!

Vjerujem da je i komunistima u redovima HDZ-a pa i Hrvatinama u redovima SDP-a stvar jasna – presedan koji je DIP donio u obliku rješenja ravan je kojekakvoj škrabotini studenta prava koji svoj najvažniji ispit polaže nakon 5 godina grijanja stolice na adresi Šumarskog fakulteta. Ironija? Pa i ne baš, živimo u Hrvatskoj pa je ovo čista stvarnost.

DIP je svemoguć, a članovi DIP-a mogu javno, bez imalo crvenila ili stanjenja obraza kršiti zakon i o tome donositi rješenja baš onako kako oni to hoće.

Dakle, DIP je svjestan da se zakon prekršio, ali zbog toga neće kazniti baš nikoga niti će postupiti po slovu zakona. Draga nacijo, slobodno izvucite zaključak i poučak koji vam drag. Tko zna, možda će netko od vas ova rješenja koristiti kao dokaz i opravdanje u sudskim postupcima u kojima je jasno kriv, pa eto – ako može DIP može i mali čovjek. Uz pretpostavku da je priklonjen vladajućoj garnituri.

Pojednostavljeno, da dođem i pobijem cijelu obitelj i da o tome sudi DIP, zasigurno nitko ne bi bio kriv jer se ubijeni ionako ne mogu oživjeti. Tragično, no upravo to je princip odluke koju potpisuje Ana Lovrin, potpredsjednica DIP-a kao odgovor na žalbu SDP-a o višku glasova na dva biračka mjesta. Što će nama Hrvatima novi ratovi i neprijatelji kad dovoljno, svakodnevno, sami sebe uništavamo!?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...