Priopćenje za javnost

Mladež HDZ-a grada Paga: “Za grafite je navodno osumnjičen jedan naš član, stojimo uz njega dokle god mu sud ne dokaže krivnju!”

Arhiva/ZARAPIX

Mladež HDZ-a grada Paga oštro je osudila nagrđivanje javnih zgrada i spomenika grafitima. Kako ističu, jedan član njihove stranke navodno je osumnjičen za incident, no bez ikakvih dokaza. Za cijelu stvar mladi HDZ-ovci sunjiče svoje političke oponente.

Priopćenje ovdje prenosimo u cijelosti:

Oštro osuđujemo ispisivanje grafita koje se dogodilo u Pagu na javnim zgradama i spomenicima dana 16. 05.2017. godine i taj čin smatramo nedoličnim, štetnim i krajnje opasnim jer se dogodio u predizborno vrijeme te je iskorišten za bezočan napad na mladež HDZ-a grada Paga. Ne raspolažemo nikakvim službenim informacijama o tom nemilom događaju, ali iz razgovora koji se vode na paškim trgovima, ulicama i kafićima možemo zaključiti samo jedno – cilj svih tih razgovora u kojima se spominje mladež HDZ-a kao organizator ili suorganizator ili čak počinitelj služi za diskreditiranje najjače političke stranke u Pagu, a što nas navodi na ozbiljno razmišljanje o mogućim naručiteljima ispisivanja grafita.

Naime, navodno je za sve osumnjičen jedan član HDZ-a, premda ne postoji niti jedan dokaz da je on to doista i učinio. Čvrsto i odlučno stojimo uz našeg člana dokle god se u zakonskom postupku, i pravomoćne presude nadležnog suda ne odluči drugačije. Duboko smo zabrinuti činjenicom što postoje informacije, za sada na razini mjesnih čakula kako je organizator ispisvanja grafita jedna politička opcija u Pagu kojoj je HDZ očito najveća prepreka za dolazak na vlast. Kako se ta politička opcija i dosada služila nizom nezakonitih radnji imamo razloga za duboku sumnju, pa čak i uvjerenje da su upravo oni sve naručili radi diskreditacije HDZ-a. Zanimljivo je da je upravo ta politička opcija svoje plakate polijepila ne prije nego nakon ispisivanja grafita i bila je jedina takva od svih koji sudjeluju u predizbornoj kampanji. Mladež HDZ-a će provesti vlastitu istragu u svojim redovima, ali ćemo je proširiti i na tu političku opciju i tako ćemo dokazati da HDZ nije ni na koji način povezan sa grafitima, a nadamo se da ćemo dokazat i moguću kriminalnu djelatnost te jedne spomenute političke opcije.

Ostavi komentar koristeći Facebook