Plesna udruga Gesta najavila 6. Međunarodni zadarski plesni festival u sjećanje na Nives Šimatović-Predovan

Plesna udruga Gesta najavljuje 6. Međunarodni zadarski plesni festival koji će se održati u subotu 20.05.2017. u Kazalištu lutaka Zadar s početkom u 19h. Zadar je domaćin plesnim ansamblima,umjetničkim školama,udrugama i klubovima koji njeguju različite plesne izričaje. Festival se organizira u sjećanje na gđu. Nives Šimatović-Predovan iz čijeg ansambla je proizašla Gesta. Cilj organizacije osim sjećanja na Nives, promicanje je plesne umjetnosti u pozitivnom okruženju našeg grada. Ovakve plesne manifestacije su odličan promotor i našeg grada i županije, ne samo u našoj zemlji nego i izvan nje. Zadar je već četvrtu godinu ucrtan u kalendarima plesnih škola kao nezaobilazan događaj.
Na festivalu će nastupiti 19 ansambala iz Hrvatske i 3 iz inozemstva. Plesni festivali su odličan teren za međusobno upoznavanje ansambala,moguće suradnje,razmjene iskustava obzirom da se radi o različitim plesnim izričajima kao što su balet,suvremeni ples,jazz dance, contemporary jazz,musical,etno,hip-hop,show dance….i dr.
Festival će otvoriti domaćin Gesta,a uz njih nastupit ce Škola suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba,Studio suvremenog plesa Teuta iz Čakovca,Plesna udruga u Pokretu .In flux iz Zadra,Plesni klub Vruća čokolada iz Splita,Plesna udruga Imani iz Brežica SLO, Plesna grupa Sve od svuda iz Zagreba,Društvo sportske rekreacije Kissa iz Paga,Studio suvremenog i klasičnog plesa Brodski leptirići iz Slavonskog broda,Zadarski plesni ansambl iz Zadra,Plesni studio Vindi iz VaraždinaJazz Fusion (KAM –HRAM) iz Splita,Umjetnička škola Franje Lučića iz Velike Gorice,Plesni studio Gita iz Solina,Plesni studio Lepeza iz Zagreba,Dječje društvo plesni kristal iz Zagreba,Glazbena škola Krško iz Krška,Plesni ansambl Sjene iz Šibenika,Plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege,Plesni klub Jazz Elle iz Zagreba.

Sutradan

NEDJELJA 21.05.2017 se nastavlja program festivala na koji se mogu priključiti svi građani i ljubitelji plesa. OPEN AIR SPORT & MODA plesna radionica na FORUMU u 10h koju će voditi sjajna Dolores Matulić iz plesnog kluba JazzElle iz Zagreba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...