Gesta poziva na novu dramsko-plesnu produkciju pod nazivom Božićna trapula

Plesna udruga je Gesta najavljuje za danas novu premijeru u 18 sati u HNK Zadar. Kao i sve Gestine predstave i ova je autorski uradak umjetničke voditeljice Nene Jurišić.

Svaka predstave je dio moje mašte koja progovara o raznim temama, i životnim situacijama.  Oduvijek sam uživala u literalnim izazovima kroz pedagoško i plesno školavanje. Takav način rada mi uvijek pruža široki polje umjetničkog djelovanja. Uvijek kažem da inspiracija nije (kako mi u Zadru kažemo „špina“) kada je otvorimo da će procuriti željena priča, koreografija ili ideja za dramski dio, to u stvarnom životu nije tako. Potrebno puno radne etike, predanosti i vjere u to što radiš, tek onda inspiracija dolazi nekako prirodno.

Često napominjem kako su za mene zapravo božićne produkcije najzahtjevnije, zbog autorstva koje i obilježava moj umjetnički put. No, svaki završetak je i novi početak, ideje se rađaju, propitkuju i istražuju dok ne osjetim da sam na pravom putu. Tu je naravno i Gesta tim koji je nevidljiv, ali važan dio Geste. Dugi niz godina uz mene je glumica, lutkarica, pripovjedačica Sanja Grgina koja je režirala sve Gestine predstave. Nataša Perović s kojom osmišljavam vizualni identitet koreografije kroz kostime i Nts iz Zagreba s kojima isto tako dugo surađujemo. Naš Dabi Darko Predragović, ton majstor sudjeluje u predstavi kroz cijeli proces i odabira glazbe i miksanja, efekata i svega sto sam zamislila… Oblikovanje svjetla potpisuje Frane Papić iz KLZ, dok scenografiju i rekvizite potpisuju Robert Košta i Adriano Košuta. Svi se sjajno se dopunjujemo i tako godinu po godinu, predstavu po predstavu došli smo do 50. jubilarne cjelovečernje dramsko-plesne predstave ovaj put pod nazivom „Božićna trapula“.

Teško je odabrati koja mi je najdraža, nisam se ni okrenula 50. premijera je pred vratima. Kad pogledam unatrag, osjećam veliku zahvalnost i privilegiju što mogu raditi posao koji obožavam, s djecom i mladima, sudjelovati u njihovom odrastanju, pratiti njihove napretke i razvoj kroz godine. Veselim se svemu što je još pred nama, rekla je voditeljica Jurišić.

U ovogodišnjoj priči glume Dominik Karakašić, nagrađivani glumac kazališta lutaka, Ana Vidić, mama Gestica i amaterska glumica, dvoje djece iz glumačkih radionica Mate Zalović i Tia Vidić.

– Kao što uvijek napominjemo naše predstave su životne, kroz njih progovaramo, šaljemo poruke koje će sigurni smo doći do srca publike. Priča je to o simpatičnoj zadarskoj obitelji, kojoj će planove za blagdane poremetiti jedna trapula. O kakvoj trapuli (zamki) se radi, publika će otkriti danas u 18h.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...