Krševan Santini: “Ima nas u Interu desetak Dalmatinaca, taman za turnir u trešeti i briškuli”

Ovog ljeta u Zaprešić se vratilo dobro znano lice. Krševan Santini prvi put u Inter je došao 2010. godine i dvije i pol sezone čuvao mrežu kluba. Ostavio je odličan dojam, što je potvrdila i nova pozivnica da se pridruži zaprešićkom sastavu. U međuvremenu je Krševan bio u Ukrajini, na Cipru i u Azerbajdžanu, nakupio važno vratarsko i životno iskustvo, stoji na stranicama NK Inter Zaprešić.

-Prije svega želim kazati kako mi je Inter dao priliku da se afirmiram u hrvatskom nogometu, nakon toga mi je bilo lakše i u inozemstvu, priča Santini. -Lijepo je igrati vani, imate velike utakmice i jake suparnike. Sve skupa je predivno iskustvo, upoznao sam nove ljude, jezike, a najbolje mi je bilo u ukrajinskoj Zorji. Sve dok u Ukrajini nije počeo rat i dosta toga se promijenilo.

Sada je, dakle, po drugi put došao u Zaprešić…

-Stigao sam na poziv direktora Branka Laljka, kojeg poštujem i kao čovjeka i kao nogometnog djelatnika. Ovo što on radi s Interom je odlično, djeluje poput mađioničara. Direktor mi je ponudio novu priliku, a ja sam željan daljnjeg dokazivanja. Trebat će mnogo raditi kako bi Inter bio konkurentna momčad u Prvoj HNL.

Kakve su razlike u odnosu na prethodni boravak u Interu? Što se promijenilo u te četiri i pol godine?

-Tada je bilo dosta starijih igrača i ja sam bio jedan od mlađih. Sada sam najstariji i sve je poptpuno suprotno. No, vidim da je momčad prava klapa, dosta je mladih igrača, a iz starih vremena u ekipi su tek Šarić i Ćosić. Uz ciljana pojačanja bit ćemo, ne sumnjam, opet dobri.

Ostanak u Prvoj HNL glavni je cilj?

-Slažem se da je to glavno, također i razvijanje mladih igrača, no ja ipak ne volim ograničene ciljeve. Treba težiti višemu od pukog ostanka, bitno je imati izražene ambicije. Vjerujem da smo sposobni osigurati mirnu plovidbu u prvoligaškoj konkurenciji.

Nismo mogli zaobići ni Krševanovog brata Ivana. Nakon odlične sezone u francuskom Caenu, dočekao je i nastupe za A reprezentaciju.

-Ivan je primjer kojeg bi svaki mladi sportaš trebao slijediti. Uporan rad, odricanje, ne odustajanje pred problemima, pouzdanje u dragog Boga da će sve biti dobro. Suočavao se Ivan s nepravdom i padovima, ali uspio je radom i predanošću Bogu. U Caenu je imao vrhunsku sezonu, a nastupi za Hrvatsku ostvarenje su sna.

Zadranin Krševan na kraju je poentirao:

-Ima nas u Interu desetak Dalmatinaca, taman za dobar turnir u trešeti i briškuli!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...