Evo zašto ne smijete spavati pored mobitela koji se puni

Prije spavanja, najlakše je omiljeni uređaj ostaviti na punjenju na dohvat ruke. No, cijena može biti visoka…

Spavanje pokraj mobitela je loše samo po sebi. Mobiteli zrače, a dokazano je kako učestalo držanje mobitela u svojoj blizini (u džepu hlača, pa čak i blizu kreveta dok spavamo) može imati jako negativne posljedice na naše zdravlje. No držanje mobitela na punjaču na krevetu jedna je sasvim opasnija stvar, piše Tportal.hr.

Požar zbog punjača

Vatrogasna služba New Hampshirea objavila je na status na Facebooku sa slikom punjača na krevetu i zagorjelog jastuka.

‘Istraživanja su pokazala da 53 posto djece i tinejdžera pune svoj mobitel ili tablet na krevetu ili ispod jastuka. Ovo može biti veoma opasno. oplina koja se nakuplja se na ovaj način ne može raspršiti i punjač će postati sve vrući. Moguće je da će se jastuk i krevet na taj način zapaliti. Na taj način se ukućane dovodi u veliku opasnost. Provjerite gdje vi i vaša obitelj punite svoje mobilne uređaje’ stoji u statusu.

Što napraviti

Savjetujemo da ne koristite punjače kojima vire žice, jer također predstavljaju opasnost. Rachel Rothman, iz Instituta za dobro vođenje domaćinstva nudi još par savjeta.

‘Kupujte punjače originalnog proizvođača i skinite masku prije mobitela prije nego što ga stavite na punjenje’ savjetuje Rachel. Dodaje kako je punjenje mobitela u ekstremnim temperaturnim uvjetima (npr. držanje mobitela na direktnoj sunčevoj svjetlosti) također opasno!

Ako vam se mobitel pregrijava za vrijeme punjenja, pogledajte što možete napraviti na ovom članku.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...