MALI TRIKOVI BEZ HLADNJAKA

Trebate ohladiti piće u nekoliko minuta – donosimo dva načina koja će to omogućiti

Pixabay/ZARAPIX
Tamni način

U ljetnim mjesecima, u vrijeme najvećih vrućina, hladni napitci pravi su spas. Hlađenje pića nije neki problem ako imate puno vremena, ali što ako ga trebate ohladiti jako brzo? Evo dva načina.

Slana ledena voda

Napunite posudu vodom i ledom u omjeru pola-pola pa dodajte malo soli. Sol je genijalno rješenje, jer snižava ledište tekućine. Potom u ovu mješavinu dodajte bocu s napitkom i brzo miješajte, jer miješanje pomaže da se toplina iz napitka brže preseli u mješavinu. Potom pričekajte nekoliko minuta i možete popiti svoj napitak. Prije konzumacije dobro je oprati bocu od soli. Naravno, ako je riječ o gaziranom piću, zbog miješanja je dobro da malo pričekate prije otvaranja kako piće ne bi odmah završilo na vama i okolini. Ova je metoda puno bolja nego da jednostavno dodajete led u napitak, jer se piće ovako neće razvodniti.

Mokri papirnati ručnici

Potpuno namočite papirnati ručnik koji je dovoljno velik da može omotati cijelu bocu. Ako je veća, možete koristiti i više papirnatih ručnika. Omotajte ručnik oko boce tako da ostane zamotan. Tako zamotanu bocu stavite u zamrzivač na 15 minuta. Potom izvadite piće i konzumirajte ga. Papirnati ručnik možete i dalje ostaviti na boci ako želite da se nastavi hladiti, jer će ručnik biti djelomično zamrznut, piše Večernji list.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar