Kome vjerovati? Macola tvrdi da medvjedima ništa ne fali, Prijatelji životinja potpisuju peticiju!

Nakon što je veterinarska inspekcija, potaknuta ponajprije medijskim napisima, prije dva dana zatvorila Zoo “Anita” u Zatonu Obrovačkom zbog nepropisnog držanja životinja, udruga Prijatelji životinja s Teom Markić na čelu pokrenula je peticiju za spašavanje medvjeda iza restorana Macola u Korenici, koji tamo stoje na vrućini, bez hlada i kako kažu, u groznim uvjetima.

“Republika Hrvatska- država koja je nedavno dobila zakon o zaštiti životinja još uvijek dozvoljava zlostavljanje zaštićenih životinja. Restoran Macola pored Korenice drži dva medvjeda u malom ograđenom mjestu, bez imalo hlada na 40 stupnjeva, s malo vode i očito nimalo hrane jer su medvjedi primorani moliti za hranu od turista. Ovo je nevjerojatno maltretiranje divljih životinja koje zaslužuju biti u šumi i živjeti slobodan život, a ne služiti kao mamac za zarađivanje novaca od turista.

Mi, dolje potpisani, zahtjevamo puštanje medvjeda na slobodu odmah!”, kažu Prijatelji životinja.

No, Macola za Jutranji list tvrdi nešto drugo.

Nema nikakvoga govora o mučenju mojih medvjeda Mrkija i Brunde koje su mi kao mladunčad donijeli lovci nakon što im je netko ustrijelio majku. Oni su sada deset godina kod mene, čipirani su i pregledali su ih stručnjaci s Veterinarskog fakulteta, a ovdje im ništa ne nedostaje. Svake godine dolaze brojne inspekcije i svi su istaknuli da žive u vrhunskim uvjetima. Imam više zapisnika o medvjedima nego što imam o poslovanju svoje tvrtke… Sve je po propisima i mogu vam poslati fotografiju na kojoj se vidi da imaju dovoljno vode i hrane u ovim vrućim ljetnim danima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...