RODITELJI U PANICI Majka učenika OŠ Stanovi: Djevojčicu štite jer joj je majka profesorica u školi, kod učenice je pronađen SMS o kupnji  pištolja!

Jutros rano našu je redakciju nazvala majka učenika koji pohađa Osnovnu školu Stanovi, moleći nas neka apeliramo na ravnatelja Markicu Perića neka učenicu ne vraćaju u školu jer se jako plaše za svoju djecu. Majka kaže kako nije točno da kod učenice nisu pronađeni nikakvi dokazi o tome da je planirala likvidaciju učenika jer da je kod nje pronađena poruka kojom – traži pištolj!

Jučer je u OŠ Stanovi održana i sjednica Vijeća roditelja, no gospođa kaže kako su saznali da se djevojčica vraća u školu te da im nije jasno zbog čega ju ravnateljstvo škole nije udaljilo s nastave s obzirom da se bliži kraj škole te da su joj mogli zaključiti ocjene.

No, po njima je razlog u tome što je majka ove učenica – profesorica u  istoj školi! Jer da nije tako, kaže gospođa koja nas je nazvala, učenica bi već bila udaljena s nastave. Naime, riječ je o učenici osmog razreda njihove škole o kojoj smo doznali nakon dojave roditelja koji su nam kazali kako su od svoje djece čuli da učenica ima – popis učenika kojih će likvidirati!  Naime, roditelj koji nas je nazvao prenio nam je kako mu je dijete reklo da je ova učenica najavila likvidaciju vatrenim oružjem te da im čak spominje i  popis kolega iz razreda koje će likvidirati. A evo što nam je jutros kazala majka dvoje učenika ove škole, zabrinuta za svoju i ostalu djecu nakon što su čuli da se učenica idućeg tjedna vraća u školu:

– Na sastanku Vijeća roditelja rečeno je da će je kroz par dana vratiti na nastavu s asistentom. Rečeno je i da se djetetu izlazi u susret te da su nađeni SMS-ovi u kojima ona traži nabavu pištolja. Imam tamo dvoje djece i nije mi svejedno, zvala sam jutros i ravnatelja, tražio je moje ime i prezime, nisam mu se htjela predstaviti. Pitala sam ga misli li da su djeca sigurna, na što mi je odgovorio: “Vidjet ćemo”. Što se treba čekati da se nešto desi?! Pitala sam ga i ima li on svoju djecu i bi li svoje dijete  poslao u školu u kojoj drugo dijete traži pištolj, na što mi je poklopio slušalicu, kaže nam majka učenika OŠ Stanovi, upozoravajući kako nije u redu da se učenica vraća na nastavu.

– Sin me jutros pita vraća li se curica u školu, znači da su svjesni svega i da im nije ugodno. Čuli smo da je djevojčica u kućnom pritvoru, ali postoji milijun drugih rješenja, mogli su joj dati nastavu online ili zaključiti ocjene jer je kraj školske godine, bilo što su mogli napraviti. Roditelji koji su bili na Vijeću roditelja kažu da su stekli dojam da se učenicu štiti jer je kćer profesorice u toj školi. Nije u redu reći da ćemo vidjeti jesu li nam djeca sigurna, kaže majka prenoseći nam i poruke roditelja koji su sinoć bili na sastanku Vijeća roditelja u OŠ Stanovi:

– Zaključak roditelja na Vijeću je da ju se štiti jer joj je majka profesorica. Rečeno im je da je učenica u kućnom pritvoru i da joj ju pružena pomoć nadležnih institucija, tako je rekao ravnatelj. Ali, nije nam lako otići na posao i poslati dijete u školu i čekati hoće li zazvoniti telefon je li se nešto desilo, poručuje ova majka.

Jučer smo se čuli i s ravnateljem Markicom Perićem koji nam je kazao kako mu se je obratila i pravobraniteljica koja je željela informacije iz prve ruke:

– Međutim naš je zadatak sada umiriti roditelje, ne skrivajući ništa relevantno što bi ugrozilo sigurnost djece. Taj popis učenika,  nakon beogradskog slučaja, jako je bitan i preko toga ne prelazimo, međutim,  popisa nema. Policija kaže da su pretražili stan, skenirali telefon i mobitel, ali popisa nema, tako da je to vjerojatno bila neka usmena predaja, ali uglavnom se priča o tome, kazao nam je ravnatelj Perić, a na pitanje što je trenutno s njihovom učenicom, odnosno pohađa li nastavu, odgovorio nam je:

– Djevojčica nije na nastavi, u dogovoru s roditeljima dali smo im određeni broj dana da se sve to smiri, imali smo i roditeljski sastanak na kojemu je bio i predstavnik roditelja, a imamo ponovno i Vijeće roditelja. Obratili smo se i protokolu pet bitnih adresa, poput  MUP-a. Dakle, ništa ne skrivamo, ali radimo sve u interesu da pomognemo i 14-godišnjoj curici, ali i da se učenici osjećaju sigurno, kazao nam je jučer ravnatelj Perić.

Nakon poziva ove zabrinute majke, ponovno smo ga nazvali danas, no na naše pozive nije odgovarao. Poslali smo mu i upit na službenu stranicu škole te ćemo ga objaviti čim ga dobijemo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...