Planinsku atletsku utrku Starigrad – Veliko Rujno otvorili generali Ćesić Rojs i Ademi

U čast blagdana Velike Gospe i dana općine Starigrad  održana je 16. tradicionalna planinska atletska utrka od Starigrada do Velikog Rujna na kojoj je sudjelovalo tridesetak atletičara iz Hrvatske, Italije, Poljske, Slovenije i Slovačke.

Trku je blagoslovio don Ivo Borić, nekadašnji svećenik u župi Starigrad, a svečano otvorio novi direktor utrke ujedno i počasni građanin općine Starigrad general bojnik Ljubo Ćesić Rojs uz prisustvo generala Rahima Ademija, predsjednika općinskog vijeća općine Starigrad Marka Marasovića, predsjednicu TZ općine Starigrad Marijanu Marasović, pročelnika za sport Grada Zagreba, Ivicu Lovrića te brojne mještane koji su došli ispratiti trkače pozdraviti drage goste generale.

Zahtjevnu stazu savladali su svi koji su nastupili  a među njima i najstariji sudionik 79 godišnji prof Rajko Marković. Na trci su sudjelovali naši najbolji atletičari, olimpijka iz Rija Marija Vrajić, Maja Urban, Ante Živković.

Nakon utrke izvršena je podjela medalja pehara te novčanih nagrada koje su dodjeljivali novi direktor utrke gen.bojnik Ljubo Ćesić Rojs i general Rahim Ademi i utemeljitečlj utrke Role Dokoza koji je na kraju zahvalio svima koji su doprinjeli da se ova utrka održala na životu već 16 godina te naglasio sljedeće:

– Potrebno nam je jedinstvo i sloga da od Velikog Rujna napravimo istinsko mjesto molitve i susreta svih generacija  i nacija uz podršku naše općine dragih prijatelja nadam se da ćemo u tome uspjeti vidimo se dogodine, kazao je Dokoza.

Utrku su tradicionalno poduprli  Zadarska županija općina Starigrad, Nacionalni park Paklenica i turistička zajednica općine Starigrad .

REZULTATI RUJNO 2017

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...