Odgođen dovršetak radova na Centru Mocire, ali gradit će se dom Mjesnog odbora Novi Bokanjac

Danas je u gradskoj upravi održan gradonačelnikov kolegij na kojemu se raspravljalo o više točaka dnevnog reda, njih ukupno devet.

Prije početka obrazlaganja točaka dnevnog reda kolegija, gradonačelnik Branko Dukić izrazio je zahvale svima koji su doprinijeli u sanaciji šteta nastalih nakon nevremena 11. rujna.

– Prije prve točke današnjeg dnevnog reda, uz pohvalu svim našim javnim službama, imam potrebu još jednom izraziti zahvalnost svima koji su nam pomogli ili ponudili pomoć za što bržom i učinkovitijom sanacijom šteta nastalih poplavom. Hvala Hrvatskoj vojsci. Hvala vatrogasnim postrojbama iz Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Ličko-senjske i Karlovačke županije.  Hvala Crvenom križu i humanitarnoj organizaciji Adra Hrvatska. Hvala ovlaštenim tvrtkama za crpljenje fekalnih voda iz Umaga, Poreča, Pule, Opatije, Splita, Knina, Velike Gorice, Zagreba i Karlovca. Konačno, htio bih i ovako javno zahvaliti novinarima i medijskim kućama koji su pravovremeno i cjelovito izvještavali i prenosili informacije vezane uz nedavnu poplavu i sve njene posljedice s kojima su se suočili naši sugrađani i naša gradska uprava. Nažalost, zadesila nas je elementarna nepogoda u kojoj je pričinjena velika šteta i na javnim objektima, i stambenim objektima naših sugrađana, i gospodarskim subjektima. Štete se i dalje zbrajaju. Od petka, kada je župan službeno proglasio elementarnu nepogodu, počeo je teći rok od osam dana za prijavu šteta pa i ovu prigodu koristim kako bi još jednom obavijestili građane da naš ured za prijavu štete radi svakog dana od 8 do 20 sati, a u subotu ćemo zaprimati ispunjene obrasce do ponoći, kazao je Dukić prije početka formalnog dijela kolegegija.

Dovršenje Centra Mocire odgođeno!

Gradonačelnik Branko Dukić izvijestio je kako je Grad Zadar preuzeo na sebe dovršetak radova u Centru Mocire, no zbog promjena u strategiji razvoja sustava socijalne skrbi koje više ne održavaju otvaranje stacionarne njege, potrebno je preprojektirati dio prostora u Centru Mocire. To će trajati otprilike idućih mjesec dana, nakon čega se očekuje početak radova na izgradnji centra u prvoj polovici 2018. godine.

Dovršenje Centra Mocire, nužnog za kvalitetno obrazovanje naših najpotrebitijih sugrađana, tako je još jednom odgođeno.

No, odgoj je ipak donekle ostao u fokusu kolegija. Grad želi osigurati jednake uvjete za svu djecu u dječjim vrtićima, neovisno o osnivaču. Iz tog razloga potpisan je ugovor sa 22 vrtića drugih osnivača, kako bi se i toj djeci izjednačila cijena participacije koju plaćaju roditelji, a koja sada iznosi 600 kn za prvo dijete u vrtiću, 300 kn za drugo, a za treće i svako sljedeće dijete je besplatno. Na ovaj način se sufinancira boravak preko 1300 djece u privatnim vrtićima u 63 skupine i plaća 126 odgojitelja, kojima je plaća jednaka plaći odgojitelja u gradskim vrtićima. Također, kako bi se kompenzirali smanjeni prihodi koje privatni vrtići imaju nakon pojeftinjenja cijene za roditelje, Grad im dodatno sufinancira  2000 kn po svakoj odgojnoj skupini  te plaća zajednički stručni tim.

Mjesni odbor Novi Bokanjac dobit će prostore

Pročelnica za opće poslove i samoupravu Dolores Grdović Kalmeta predstavila je idejno rješenje izgradnje doma Mjesnog odbora Novi Bokanjac. Na parceli od preko 2200 m2 u ulici Alberta Hallera izgradit će se zgrada za potrebe mjesnog odbora s uredom, prostorom za zborove građana, WC-om, spremištem i poslovnim prostorom, a u okolišu će biti uređeno još i parkiralište i dječje igralište.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...