CIKLUS MALIH RADIOFONIJSKIH IZVEDBI

Četvrti “Plan za bijeg” donosi posvetu zadarskom novinaru Anti Perkoviću

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U sklopu četvrtog ciklusa malih radiofonijskih izvedbi u trajanju do 30 minuta, Plan za bijeg, koji organizira Multimedijalna koliba, program će se održati 27. listopada u zagrebačkom studiju Chekhov te 4. studenoga u Kinu Kinoteka.

Plan za bijeg je ciklus malih radiofonijskih izvedbi u kojem su razni autori i izvođači svake godine pozvani istražiti područje susreta radija i scenske izvedbe uživo u trajanju do 30 minuta. Umjetničke voditeljice programa Radiofonijskog teatra Multimedijalne kolibe su Pavlica Bajsić Brazzoduro,radijska i kazališna autorica te Ljubica Letinić, radijska autorica i novinarka.

U programu četvrtog Plana za bijeg 27. listopada u 20 sati u Studiju Chekhov Marija A. Šegvić izvodi ‘Ne mogu nastaviti. Nastavit ću’, prema motivima romana Samuela Becketta ‘Neimenjivi’. Režiju potpisuje Hrvoje Korbar, a dramaturgiju Sunčica Sodar.

Nakon toga slijedi ‘Porculan’ prema tekstu Dubravka Mihanovića i u režiji Mislava Brečića. Izvode ga Zrinka Simicic Mihanović i Stanislav Kovačić, a glas daje Rakan Rushaidat, piše tportal.hr.

‘Minijatura za plesačicu i glazbenika, ‘Porculan’ kao tekst traži put između poetizirane proze, biografskog zapisa i putopisa. I ne pronalazi ga. Ono najintimnije, kao i uvijek, ne događa se u rečenicama, već u pukotinama između izgovorenih riječi, viđenih gradova, utisnutih dojmova i potisnutih osjećaja’, navodi se u najavi izvedbe.

‘Glazbodram’ u trajanju od 20 minuta na programu je 4. studenoga u 18 sati u Kino Kinoteci i ulaz je besplatan. Zvukolovci su Franka Meštrović, Adriana Kramarić i Maro Market, troje radijskih glazbenih dramaturga koji, prema riječima organizatorica, pristupaju radijskim emisijama kao akustičkom i asocijativnom materijalu za novu glazbeno-scensku partituru koja omogućava radiju izlazak iz kutije.

Iste večeri, u trajanju od 22:46 minuta, u programu četvrtog Plana za bijeg je i ‘Monostage: hommage Anti Perkoviću’, savjetniku ovog ciklusa, novinaru, glazbeniku, publicistu, performeru i radijskom autoru koji je preminuo u ovome ožujku.

Dramaturgiju posvete Anti Perkoviću potpisuje Sunčica Sodar, dok je Nenad Sinkauz zaslužan za tonsku obradu ulomaka.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar