Kraljevski klub u sjeni katalonskog referenduma savladao Espanyol iz Barcelone; Modriću 82. minute

U posljednjoj utakmici 7. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real iz Madrida je na svom Santiago Bernabeu svladao Espanyol sa 2-0 (1-0).

Oba gola za ‘kraljevski’ klub postigao je Isco (39, 71).

Luka Modrić igrao je za Real do 82. minute, dok Mateo Kovačić nije konkurirao za nastup.

Real je s nova tri boda skočio na peto mjesto sa 14 bodova, sedam manje od vodeće Barcelone koja je ranije u nedjelju sa 3-0 (0-0) pobijedila Las Palmas u utakmici odigranoj u vrlo neobičnim okolnostima. Zbog sukoba građana s policijom u cijeloj Kataloniji zbog referenduma o katalonskoj neovisnosti i odcjepljenju od Španjolske španjolski su mediji prvotno objavili kako će utakmica biti odgođena, međutim Barcelona je popustila pred pritiscima iz Španjolskog nogometnog saveza i odlučila odigrati utakmicu, ali bez gledatelja.

Ispred Camp Noua se okupilo desetak tisuća navijača koji su se do posljednjeg trenutka nadali kako će ih ipak pustiti na stadion, ali od toga nije bilo ništa.

Barcelona je otpor Las Palmasa uspjela slomiti tek u drugom poluvremenu, u 48. minuti prvi je pogodak na susretu postigao Sergio Busquets glavom nakon kornera, dok je pobjedu s dva gola u završnici potvrdio Lione Messi u 70. i 77. minuti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...