U Vodicama projekcija dokumentarnog filma Luke Klapana “Glas Medviđe”

U srijedu, 29. studenog u Kulturnom centru Vodice, s početkom u 19 sati održat će se projekcija dokumentarnog filma Luke Klapana Glas Medviđe.

Glas Medviđe potresan je film koji govori o događajima iz vremena Domovinskog rata kada su 9. veljače 1993. godine u mjestu Medviđa u zaleđu Benkovca pripadnici srpskih paravojnih jedinica kao odmazdu za oslobodilačku akciju HV-a Maslenica ubili deset hrvatskih civila, svi prezimena Erstić. Najmlađa žrtva imala je osamnaest, a najstarija osamdeset i osam godina. Zločin u Medviđi u kojoj je ubijeno ukupno osamnaest nedužnih civila jedan je u nizu mnogobrojnih koji su se odigrali na hrvatskom tlu tijekom Domovinskog rata.

Dokumentarac je snimljen ove godine uz potporu Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata Zadarske županije. Producent filma je Udruga FFVAL, a prikazivanje u Vodicama organizirali su Udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata Zadarske županije i Udruga HBDDR Vodice. Film Glas Medviđe na repertoaru je i zagrebačkog kina Tuškanac 7. prosinca s početkom u 21 sat.

Ulaz na projekcije je slobodan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...