smanjena vidljivost

Ograničenja na cestama zbog magle i poledice

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u središnjoj Hrvatskoj, Slavoniji i Lici, a ima je i na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca, tunela Mala Kapela i čvora Otočac te čvora Gospić i tunela Sveti Rok te na A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Slavonskog Broda te Velike Kopanice i Lipovca.

Zbog niskih je temperatura moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Hrvatski autoklub (HAK) vozače poziva da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju siguran razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog prometne nesreće na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvoriva Oštrovica i Kikovica, na 64. +300 km, u smjeru Rijeke vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu: Gorski kotar i Primorje – ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak; ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk; ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo-Bribir; ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje (DC3); ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5068 Bukovac-Vrata-Fužine; ŽC5094 Bater-Breze-Stalak; ŽC5110 Klenovica-Krmpote-Alan; ostale županijske i lokalne ceste na području Čabra, Vrbovskog i Gornjeg Jelenja.

Obavezna uporaba zimske opreme je na širem riječkom području, na području Novog Vinodolskog te Učke i Ćićarije.

U Lici su zimski uvjeti na DC23 Kapela-Žuta Lokva; DC25 Korenica-Lički Osik-Karlobag; DC42 Poljanak; DC52 Špilnik-Korenica; DC218 GP Užljebić-Dobroselo-Bruvno; županijska cesta Bjelopolje-Donji Lapac (ŽC5169); te na svim ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Korenice i Donjeg Lapca.

Zatvorene su za sav promet ŽC5153 Bakovac Kosinjski-Gornji Kosinj i lokalna cesta Smiljan-Rosulje (zbog poplavljenog kolnika).

Sljemenska cesta otvorena je za promet, a obavezna je zimska oprema.

Danas od 9.30 do 11.30 sati, zbog održavanje trkačke utrke Zagreb Advent Run 2017., promet u užem središtu Zagreba bit će prekinut, a Ulica Isidora Kršnjavog bit će zatvorena od 8.30 do 12.30 sati.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su katamaranska linija Split-Bol-Jelsa.

Ostavi komentar koristeći Facebook