Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv Biograđanina Josipa Strpića; Pijan izazvao automobilsku nesreću sa smrtnim ishodom

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je podnijelo Općinskom sudu u Šibeniku optužnicu protiv dvadesetpetogidišnjeg Josipa Strpića iz Biogarda na Moru zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u svezi st. 1. Kaznenog zakona.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 4. kolovoza 2017. oko 18,30 sati u Vodicama; protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama; upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka pod bitno smanjenim vozačkim sposobnostima zbog utjecaja alkohola (koncentracija alkohola u krvi od najmanje 1,67 g/kg) kolnikom državne ceste D-644 iz smjera Vodica prema Pirovcu brzinom od oko 145 km/h, koju nije prilagodio činjenici da mu predstoji savladavanje nepreglednog zavoja u desno i ulazak u raskrižje.

Tereti ga se da je neposredno ispred raskrižja s državnom cestom D-8 izgubio kontrolu nad upravljačem svog vozila i prešao na suprotni kolnički trak kojim je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka iz suprotnog smjera upravljao oštećeni M. J., pa je prednjim lijevim dijelom svog vozila udario u lijevu bočnu stranu osobnog automobila oštećenika. Uslijed udara osobni se automobil odbio i izletio izvan kolnika na kameno-zemljanu površinu (oko jedan metar ispod razine kolnika) gdje se konačno i zaustavio, a oštećeni M. J. zadobio je tjelesne ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja, dok je njegova suvozačica zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, kao i dvije putnice iz okrivljenikova osobnog automobila.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...