Stiže li napokon prava zima? Do sredine tjedna sunce i južina, a idući vikend donosi promjenu

Meteorolozi su najprije za prošli tjedan prognozirali dolazak prave zime sa snijegom i temperaturama u minusu, da bi potom korigirali prognozu. A nakon još jednog proljetnog tjedna u ‘špici’ kalendarske zime, prognostičari najavljuju da bi nas sljedećeg vikenda napokon mogao iznenaditi dugoočekivani snijeg.

Početak tjedna još neće donijeti promjenu. Štoviše, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) u ponedjeljak će u kopnenoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku. Prijepodne u unutrašnjosti, a povremeno i uz obalu sjevernog i srednjeg Jadrana mjestimice će biti niskih oblaka i magle, donosi Net.hr.

Do četvrtka i dalje proljetne temperature

Vjetar će većinom biti slab jugozapadni, a na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 4 stupnja Celzijeva, a na Jadranu od 6 do 10 stupnjeva. Najviša dnevna temepratura sutra će biti uglavnom od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva.

I trodnevna prognoza DHMZ-a, od utorka do četvrtka, kazuje kako će na kopnu biti djelomice sunčano, uglavnom suho i još malo toplije, uza sve izraženiju južinu. U početku je još moguća jutarnja magla. U drugoj polovini tjedna bit će postupno sve oblačnije i uz moguće oborine.

Na moru će od utorka do četvrtka prevladavati djelomice sunčano vrijeme, uz moguću sumaglicu ili maglu uz obalu. Povremena slaba kiša moguća je na sjevernom Jadranu, a od sredine tjedna sve češće i duž čitave obale. Nakon sjeverozapadnjaka, zapuhat će jugo.

Vikend donosi snijeg, ali proljetne temperature ostaju

Međutim, sedmodnevna prognoza DHMZ-a zasad govori da će sljedećeg vikenda snijeg zabijeliti gotovo cijelu kopnenu Hrvatsku, a u priobalju donijeti jaku kišu i pljuskove.

U Zagrebu je, primjerice, već u petak, a zatim i u subotu moguć snijeg, s tim da bi u subotu jutarnja temepratura bila osam stupnjeva ispod ništice. No, najviša dnevna od 5 stupnjeva Celzijevih nhe obećava o(p)stanak snježnog pokrivača, ako ga uopće bude bilo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...