U hongkonškom izdanju Michelinovog vodiča nahvalili Paški sir; Jedan od najvećih bisera turističke ponude

Hrvatska je zemlja sa značajnim turističkim rastom, netaknutim plažama, prekrasnim morem i bogatom kulturnom baštinom, početak je priče Hrvatskoj u hongkonškom izdanju Michelin Travel Guida. Uvod na koji smo navikli, a onda slijedi veliko finale. Kao jedno od najvećih bisera koje skriva hrvatska strana Jadrana navodi se proizvodnja sira, točnije Paškog sira, kako objavljuje portal otok Pag.

Autor citira glasnogovornicu Paške sirane Martinu Pernar Škuncu koja kaže da je Paški sir suština otoka, detaljno opisuje proces proizvodnje sira te dodaje kako se prodaje u SAD-u, Švedskoj, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji i Crnoj Gori. Dostupan je čak i u Hong Kongu kod nekih gurmanskih trgovaca poput Profooda.

U Travel Guidu navode kako sir nije jedino bogatstvo otoka. Spominje se proizvodnja paške soli za koju kažu da je poznata po kvaliteti jer je proizvedena iz nezagađenog mora. Posebno se ističe da i u susjednoj Bosni i Hercegovini uvoze pašku solu za proizvodnju tamošnjeg Livanjskog sira.

U završnoj preporuci stoji kako je paški sir koji više odloži tvrd, izrazito bogat okusima i idealan desert u kombinaciji s čašom crnog vina ili jačim bijelim vinom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...