Biograd domaćin II. Ruralne konferencije na temu “Ruralni turizam Zadarske županije – Kako raditi na promociji i ponudi sadržaja?”

Udruga za ruralni razvoj „Ravni kotari“ u suradnji sa Zadarskom županijom, Međimurskom županijom, LAG „Laurom“, LAG „Burom“, Gradom Benkovcem, TZ Benkovac, TZ Bibinje, TZ Poličnik, TZ Pag, TZ Ražanac, TZ Sv. Filip i Jakov, TZ Nedelišće, TZ Zagrebačke županije, Općinom Zemunik Donji, Općinom Privlaka, Općinom Stankovci, Općinom Sv. Filip i Jakov, Općinom Starigrad, HGK Zadar, OPG Butić, Agro Mare, Sonik, Kamen Benkovac te uz potporu predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović organizira II. Ruralnu konferenciju na temu “Ruralni turizam Zadarske županije – Kako raditi na promociji i ponudi sadržaja?”koja će se održati 2. ožujka 2018. godine u hotelu Adriatic u Biogradu na Moru.

Biograd na Moru odabran je kao idealna lokacija na pola puta između urbanih i ruralnih dijelova naše županije. Turistička ponuda Biograda na Moru i njegova prepoznatljivost za nas je bila logičan slijed da konferenciju, iako s ruralnim predznakom, održimo u gradu koji turizam živi i izvan sezone.

Preko prve ruralne konferencije koja je održana prošle godine i koja je okupila preko stotinu sudionika u javnost smo poslali za nas najvažniju poruku „Ruralni razvoj Zadarske županije ima budućnost i ljude koji ga znaju voditi“.

Želimo preko konferencija javnost upoznati s podatcima o količini odobrenih sredstava koji su ostvarili LAG-ovi, istaknuti primjere dobre prakse i potaknuti ljude naše županije da shvate važnost bogatstva ponude zaleđa koja se sinergijski može integrirati u ponudu obale i stvoriti cjelogodišnju turističku ponudu koja će zadovoljiti razne profile gostiju.

Naglasak II. Ruralne konferencije biti će na inovativnosti i sveukupnom doživljaju ruralnog područja Zadarske županije, aktivaciji mladog stanovništva u poljoprivredi, stvaranju dodatnog sadržaja na OPG-u i primjerima dobre prakse. Kroz interaktivna predavanja okupljeni će saznati kako pomoću malo ulaganja stvoriti dodatnu ponudu na svome domaćinstvu, prezentirati svoje poslovanje javnosti i uvezati se sa srodnim ruralnim subjektima rada.

Predavači i sudionici konferencije će prvenstveno svojim znanjima pomoći onima koji se nalaze na početku stvaranja svojeg poslovanja ili onima koji su započeli posao, a žele unaprijediti poslovanje u ruralnom turizmu.

Na konferenciju se pozivaju najvažniji sudionici ruralnog razvoja: općine, turističke zajednice, LAG-ovi, udruge, zadruge, predstavnici ugostitelja, turističke agencije, OPG-ovi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...