Domu zdravlja 8 milijuna kuna za devet liječničkih specijalizacija

Oko osam milijuna bespovratnih kuna iz Europskog socijalnog fonda dobit će Dom zdravlja Zadarske županije za specijalističko usavršavanja doktora medicine. Projektom će se osigurati sredstva za devet specijalizacija – šest iz obiteljske medicine, dvije iz pedijatrije te jedan iz ginekologije.

Sredstva su odobrena u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Specijalističko usavršavanje doktora medicine”, koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF), u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali” za razdoblje 2014. – 2020. godine.

Ministarstvo zdravstva kao Posredničko tijelo razine 1 organiziralo je Svečanost potpisivanja prvih Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspješne prijavitelje. Ukupno je uručeno 74 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 17 županijskih domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu, kojima je obuhvaćeno financiranje 82 specijalizanta na primarnoj razini zdravstvene zaštite. Dom zdravlja Zadarske županije za devet specijalizacija dobit će iznos od 7.943.615,61 kuna.

„Ulaganje u znanje višestruko je isplativa investicija, a posebice ulaganje u usavršavanje liječnika. Upravo kroz osiguranje ovih devet specijalizacija osnažit će se mreža primarne zdravstvene zaštite na području Zadarske županije. Projekt je izravno ulaganje u razvoj ljudskih potencijala usmjereno prema primarnoj zdravstvenoj zaštiti, što je osnova zdravstvene skrbi. Pridonijet će većem broju medicinskih stručnjaka u našoj županiji i boljoj pokrivenosti zdravstvenim uslugama”, istaknuo je zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić koji je nazočio potpisivanju ugovora.

Potpisnici trilateralnih Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava bili su ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te ravnatelji domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu čiji su projektni prijedlozi uspješno prošli sve faze postupka dodjele bespovratnih sredstava. Ugovor je za Dom zdravlja Zadarske županije potpisala ravnateljica Renata Bek. Svečanosti je prisustvovao i Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...