Na prosvjedu protiv Vučića govorio i Zadranin Vjekoslav Magaš: “Hrvatsku iz Srbije ne blate neki nebitni pojedinci već ministri”

Prosvjed protiv posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u ponedjeljak na Trgu bana Jelačića prošao je bez incidenata, a oko 1000 okupljenih bivših branitelja i udovica Domovinskog rata poručili su Vučiću da nije dobro došao u Hrvatskoj.

 

Skupu se obratio i bivši branitelj Vjekoslav Magaš koji je poručio da Hrvatsku iz Srbije ne blate neki nebitni pojedinci već ministri u srbijanskoj Vladi te da se u Srbiji sotonizira Hrvatska. Ne bi ga smetalo da se takav susret održao negdje u inozemstvu umjesto u Zagrebu, te ga je ocijenio “diplomatskim nedonošćem” u trenutku zategnutih odnosa.

Na skupu je pušten Vučićev ratnohuškački govor u okupiranoj Glini 1995. godine, no zbog tehničkih problema nazočni su ga jedva čuli. Uz niz domoljubnih pjesama i recitiranja domoljubne poezije na skupu je podignut veliki transparent na kojem je pisalo “Srbija mora odgovarati za genocid u Hrvatskoj i platiti ratnu odštetu”, a nošeni su i transparent “Zapamtite Vukovar” kao i hrvatske zastave, te zastave HSP-a i HOS-ova na kojoj je pisalo “Za dom spremni”.

Nakon skupa na Jelačićevu trgu prosvjednici su se Radićevom ulicom uputili prema Kamenitim vratima, dio se tamo pomolio, a drugi dio krenuo prema Markovu trgu, gdje ih je dočekala policijska barikada.

Povicima “izdaja, izdaja”, pjevanjem domoljubnih pjesama i glasnim povicima nezadovoljstva prosvjednici su izrazili nezadovoljstvo jer im je zapriječen pristup Markovu trgu, no nakon nekog vremena mirno su se razišli, a prosvjed je završio bez incidenata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...