Otkaz perverznom ortopedu s kojim je šokantno iskustvo imao i Zadranin!

Bolnica je reagirala tek nakon što su brojna svjedočanstva pacijenata koje je vrijeđao liječnik objavljena u medijima
Klinička bolnica Dubrava priopćila je kako je liječniku ortopedu, protiv kojeg je pokrenut postupak zbog nedoličnog ponašanja prema pacijentima, otkazan ugovor o radu.

Iz bolnice izvješćuju da su u siječnju primili pritužbu jedne pacijentice zbog neprimjerenog ponašanja ortopeda, te je radi utvrđivanja osnovanosti pritužbe osnovano Povjerenstvo, koje je nakon provedenog postupka utvrdilo da je pritužba osnovana.

“Sukladno Zakonu o radu i Pravilniku o radu KB-a Dubrava, proveden je propisani postupak te je prozvanom liječniku otkazan ugovor o radu”, navodi u priopćenju ravnatelj KB-a Dubrava Srećko Marušić. Dodaje kako će protiv ortopeda biti pokrenut i disciplinski postupak pred Hrvatskom liječničkom komorom, piše Net.

Jeziva iskustva pacijenata
Priča je počela ispoviješću pacijenata koji su imali neugodna iskustva te su ih ispričali u emisiji Provjereno. Jedna je žena ispričala kako je ortoped prema njoj imao vulgarni ispad te da je dodirivao njezine grude i konstantno ih komentirao.

‘Cijelo vrijeme je spominjao da imam ogromne grudi. Govorio je i da imam grbu od rođenja, zar ja to ne znam? Pitao me jesam li udana i imam li djecu, na što sam rekla da, pa me pitao jesu li mi i djeca grbava. I onda je pitao je li kad me moj muž prvi put j****, to bilo sprijeda ili zg***, jer ako je bilo zg*** onda je morao vidjeti da sam grbava, a ako je bilo sprijeda, onda sam ga uspjela prevariti pa me oženio takvu grbavu’, ispričala je šokirana pacijentica za Provjereno.

Ništa bolje iskustvo nije imao ni Ivica Milanja. “Hladan tuš unutra. Doktor je prešao na ‘ti’ momentalno, prostačio je stalno, nije me htio saslušati, stalno je prekidao. Na moje riječi da me boli patela u koljenu vikao je na mene: ‘Govori hrvatski, šta se praviš pametan, imaš poremećaj ličnosti, ti si narcisoidna osoba!’. U početku me nastup iznenadio, ostanete šokirani, kao da vas netko na ulici udari šakom u lice, ne biste se snašli u tom trenutku. Trpio sam taj razgovor, jedno 20-ak minuta je to trajalo, jer sam htio čuti mišljenje. OK, neprofesionalan si, neetičan, neodgojen, ali želim čuti što će biti.”

Kada je liječnikov uvredljivi monolog završio, kaže, nije dobio nikakvu novu informaciju o stanju koljena. “Recite mi što je s koljenom, pitao sam. Nije njemu ništa, kaže. Ja kažem, boli me sve više, nekoliko kirurga i ortopeda prije vas reklo je da problem postoji. ‘Dragi moj Ivica, to ti je sve ovo (pokazuje srednji prst). Ti se preseravaš, nije tu ništa, ti bi htio tko zna što od svog života, rekao mi je.”

Ivica, inače psiholog iz Zadra, uspio je suspregnuti bilo kakvu reakciju prema liječniku, ni sam, kaže, ne zna kako. “Pred kraj sam rekao da ovaj razgovor nema smisla, da sam nezadovoljan. Tu se malo zaustavio i rekao: ‘Ako si nezadovoljan možeš dobiti natrag svoju uputnicu ili ako želiš mogu ti napisati nalaz’.”

Pokupio je uputnicu i odmah napisao službenu žalbu Upravi bolnice. “Cirka mjesec dana kasnije dobio sam odgovor koji mi je bio poput hladnog tuša. Ne znam je li me više izbacio iz takta pregled, čekanje na odgovor ili odgovor koji sam dobio.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...