Kraj uginulog galeba na Voštarnici pronađena vrećica s bijelim prahom

Preksinoć na zadarskog Voštarnici, kažu nam iz zadarskog azila, gospođa koja je šetala psa naišla je na uginulog galeba na javnoj površini. I možda to ne bi bilo čudno ili upitno da se samo malo dalje od njegova beživotnog tijela (vidi se na fotografiji) nije nalazila vrećica s bijelim prahom.

Poučeni događajima iz Osijeka, logično je pretpostaviti kako je riječ o svojevrsnom otrovu postavljenom s ciljem trovanja pasa.

Gospođa je odmah obavijestila 112, a oni su nazvali Veterinarsku stanicu. Interesantno, prah je u roku od nekih pola sata nestao s javne površine pa se, nažalost, uzorak nije mogao ispitati. Da je uistinu riječ o nekoj bijeloj tvari vidi se na fotografiji gospođe i žao nam je što nismo mogli analizirati njegovo svojstvo. U zadnjih nekoliko dana dobili smo dojavu kako je otrov pronađen u Ninu, Sabunikama i Vrsima, kaže nam Marijana Mustač koja oprezno, gotovo bojažljivo zaključuje kako joj se čini da se situacija ipak smiruje, jer novih dojava o sumnjivim tvarima nije bilo u drugim gradskim kvartovima unazad tri, četiri dana.

U Zadru je otrov otkriven na više lokacije; na Stanovima oko Molatske ulice i nogometnog stadiona, u kampu Borik, kod trgovačkog centra Supernova, na području Bokanjca, Kolovarama, najnovije na Voštarnici.

Kako nam je u zadnjem razgovoru potvrdio Marino Mirčeta dr.vet.med., analizom praha iz kampa na Boriku potvrđeno je kako se radi o organofosfornom insekticidu koji smrt kod pasa, ako se ne reagira dovoljno brzo, izazva već za 20 minuta do pola sata.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...