Od Centra novih tehnologija, preko onog za preradu voća i povrća do Centra za gospodarenje otpadom

Nacrt prijedloga zaključka o prihvaćanju Godišnjeg izvješća o radu upravnih tijela Zadarske županije za 2017. godinu bila je jedna od točaka dnevnog reda. Prema izvješću svih odjela, ispunjeni su svi ciljevi postavljeni programom rada, te je Nacrt upućen Skupštini na usvajanje.

„Iz podnesenih izvješća upravnih tijela Zadarske županije vidljivo je da je u razdoblju siječanj – prosinac 2017. godine županijska samouprava obavila zadaće i poslovne aktivnosti predviđene Programom rada za 2017. godinu, a u skladu s nadležnostima iz samoupravnog djelokruga područne samouprave. U provedbi Programa rada za 2017. godinu posebno treba istaknuti da je potpisan ugovor s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta o financiranju projekta „Centar novih tehnologija“ prijavitelja Zadarske županije. Projekt ukupne vrijednosti 38.141.895,85 kuna obuhvaća gradnju i opremanje specijaliziranog poslovnog inkubatora za metaloprerađivačku industriju baziranu na visokim tehnologijama na području Zadarske županije, a za njegovu realizaciju odobreno je ukupno 20.000.000,00 kuna bespovratnih sredstava. CeNT će biti smješten u Poličniku – poduzetnička zona Murvica Jug.

Centar kompetencija za preradu ribe i voća – Plavo zelenog centra među odabranim je prijaviteljima za dodjelu bespovratnih sredstava za Podršku razvoja centara kompetencija. A projekt Centra za kreativnu industriju prijavljen je te smo prije mjesec dana dobili odluku istog ministarstva o financiranju u iznosu od 20 milijuna kuna.

Navedeni centri izrazito su važni zbog poboljšanja investicijskog okruženja posebno zato jer je to dobar način poticanja i podrške gospodarskim aktivnostima privatnog sektora usmjerenih na poticanje rasta i zapošljavanja, istraživanja i razvoja.

Nastavljena je provedba strateškog projekta Razminiranja poljoprivrednog zemljišta, a razvojni projekt Unaprjeđenje sustava posjećivanja i interpretacije prirode Cerovačkih špilja kao dio programa SPARC – Speleološki park Crnopac uskoro će se potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredsava.
Također, nastavljena je provedba velikih projekta poput uspostave Centra za gospodarenje otpadom Zadarske županije te manjih poput Inkluzija – korak bliže društvu bez prepreka ili Razvoj i promocija biciklističkog turizma u Zadarskoj županiji – ZADAR BIKE koji je pokrenut u suradnji s Turističkom zajednicom Zadarske županije.“, rekao je danas župan Božidar Longin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...