Prošlo je pet godina od Norine smrti, njen otac Ivica Šitum: “Rekli su da vrime liči, ali to su samo riči…”

Norin otac Ivica Šitum danas se na Facebooku prisjetio tužne obljetnice Norine smrti. Danas se navršava pet godina od smrti Nore Šitum, djevojčice koja je bolovala od leukemije, a za plaćanje visokih troškova njezinog eksperimentalnog liječenja u dječjoj bolnici u Philadelphiji, ujedinila se cijela Hrvatska.

Norin otac Ivica Šitum danas se na Facebooku  prisjetio tužne obljetnice:

“Takne me i sad, posle pusta vremena
slatka muzika tvoga imena
podigne se val i udre snagom svom
slabo misto u srcu mom

Moja jube, lipi cvite moj
satraće me ovaj nespokoj
rekli su da vrime liči
ali to su samo riči, bol ne prestaje

Moja jube, lipi cvite moj
kosa sidi, snig je već u njoj
al’ se srce željno sriće
još ne pridaje, tuče za tebe”.

Podsjetimo, donacijama ljudi za Noru je bilo prikupljeno osam milijuna kuna.

Nora je bolovala od akutne limfoblastične leukemije. Nakon što je bolest uznapredovala i nakon što su liječnici u Hrvatskoj iscrpili sve mogućnosti liječenja, Norini roditelji su u dirljivoj poruci zamolili ljude u Hrvatskoj da im pomognu prikupiti novac za liječenje eksperimentalnom metodom, donosi RTL.

Za liječenje je prikupljeno više nego dovoljno novca u samo nekoliko dana i Nora je otputovala u SAD 7. veljače 2013. Borila se hrabro do zadnjeg dana, no zdravstveno stanje joj se pogoršalo i liječenje su usporile gljivice, koje su se proširile do mozga.

Vrhovni sud je prošloga tjedna odbio reviziju Đane Atanasovske i Ivice Šituma koju su oni pokrenuli protiv udruge Hrabro dijete. Oni su tražili da im Udruga roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti isplati 4,3 milijuna kuna sa zateznim kamatama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...