Državno odvjetništvo traži istražni zatvor za bivšeg kapetana NK Zadra

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja Jakova Suraća.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 24. lipnja 2018. oko 19,30 sati u Zadru, vidjevši novinara kojem je zamjerio sadržaj tekstova koje je ovaj objavio, izašao iz svoga parkiranog automobila te stao ispred oštećenika i uputio mu prijeteće riječi, a potom ga; u cilju da mu nanese tešku tjelesnu ozljedu; udario stisnutom šakom u predjelu nosa i usta.

Oštećenik je pao na tlo, a 43-godišnjak je, osnovano se sumnja, nastavio udarati oštećenika po tijelu te glavi dok je ležao na tlu ponavljajući istovremeno prijetnje.

Oštećenik je na kratko izgubio svijest, a kada je došao k svijesti podigao se s tla, na što mu je osumnjičenik, u cilju da ga ustraši, ponovio riječi prijetnje.

Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma desne podlaktice te osjetio strah za vlastiti život u vezi daljnjeg obavljanja poslova na svom radnom mjestu novinara”, stoji u priopćenju ODO Zadar.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...