Ne kopirajte ovaj trend s Instagrama, jer može biti smrtonosan!

Na Instagramu se može vidjeti svakakvih idiotarija, no trend koji postaje sve popularniji posebna je priča jer je potencijalno smrtonosan. Riječ je o ukrašavanju hrane biljkama. Međutim, često te biljke ne samo da nisu jestive nego su i otrovne.

Na opasan trend upozorio je botaničar James Wong kad je vidio objavu popularne blogerice Marie Reginato koja je smoothie ukrasila bijelim cvjetovima biljke koja u ljudskom organizmu može uzrokovati ozbiljne posljedice.

.”Još jedan, još jedan instagramer postavlja fotografije otrovnih cvjetova na hrani. Ovo možda ne sadrži gluten ili mliječne proizvode, ali sadrži toksični biljni alkaloid likorin. Simptomi: svrbež, nateknuće, mučninu, povraćanje i konvulzije”, napisao je Wong.

Cvijet koji je blogerica nabacila na smoothie je bijeli narcis ili sunovrat. Inače, sve vrste narcisa u sebi imaju likorin, koji se najčešće nalazi u tučku i listovima.

Osim raznim vrstama narcisa, Wong je primijetio i da mnogi blogeri hranu ukrašavaju jednako opasnim cvjetovima lantane ili vinke, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...