Uber najavio velike promjene: Imaju oznaku ‘taxi’, ali i jedno novo ograničenje

Uberovi vozači prošli su kroz proces prilagodbe koji je donio nekoliko velikih promjena. Osim oznake, moći će voziti i žutom prometnom trakom, ali su dobili i jedno ograničenje.

Zbog usklađivanja s novim Zakonom o cestovnom prometu, u Uber su stigle velike promjene.

Naime, iz kompanije javljaju da su njihovi vozači prošli kroz proces prilagodbe te da auti sada dolaze s taksi oznakama.

Osim toga, ostale novosti se odnose na to da će Uber vozila sada smjeti boziti po žutim trakama te da će biti maksimalno sedam godina stara.

‘U zadnjih nekoliko tjedana Uberovi partneri-vozači prolazili su kroz proces usklađivanja s novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu. Kako bismo pravovremeno informirali te kako ne bi bilo iznenađenja prilikom sljedeće vožnje, želimo dati do znanja koje pozitivne promjene možete očekivati već od sutra’, kažu iz Ubera.

‘Stupanjem na snagu novog Zakona i pripadajućih Pravilnika, Uber i dalje ostaje aplikacija koja će na jednostavan i najpovoljniji način omogućiti kretanje gradom, ali vozila Uberovih partnera-vozača (samostalnih tvrtki i obrta) službeno postaju taksi vozila. To znači da od sutra, svako vozilo koje vozi putem Uber aplikacije u Hrvatskoj mora biti označeno taksi oznakama – oznakom na krovu i bočnim oznakama s natpisom ‘Taxi’. Isto tako, Uberovi partneri-vozači od sada će smjeti koristiti brze (žute) trake, čime će kretanje gradom u Uberu biti još brže. Također, ono što je bitno, a utječe na povećanje kvalitete i sigurnosti, vozila će biti do maksimalno 7 godina starosti, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...