razočaran

Strmota o demografskim mjerama: “Ovo više nije folklor, već igrokaz”

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Bivši državni tajnik u Ministarstvu demografije Marin Strmota izjavio je kako je razočaran sastankom Vijeća za demografsku revitalizaciju.

“Ovo više nije folklor, ovo je jedan igrokaz”, ustvrdio je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

“To Vijeće sam stvorio ja, ovo je njegov 5 sastanak, mjere su iste koje su predstavljene i na prva 4 sastanka Vijeća”, istaknuo je.

“Ono što je danas usvojeno je isto ono što smo mi već predlagali, a to je pokušaj da se ispravi nepravda vezana uz rodiljne naknade i doplatke za djecu”, objasnio je.

“Ništa nova danas nije predloženo. Vjerujem da zastupam mišljenje većine građana – slušati iste stvari već 20 godina je pomalo zamorno”, dodao je.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić naglasila je, u istoj emisiji, da je najvažnije što se dogodilo na sastanku Vijeća to što su “usporedili mjere koje je Predsjednica nedavno predstavila sa svim onim mjerama i naporima koje Vlada RH provodi”.

“Treba reći da i Predsjednica i dobar dio demografa upozoravaju da mjere koje su prepoznate i u javnosti jako dobro prihvaćene, poput mjera za poboljšanje materijalnog statusa mladih obitelji, su samo dio mjera. Treba se posvetiti i gospodarskom razvoju i financijskoj stabilnosti, zapošljavanju i tako stvoriti okvir za provođenje pronatalitetnih mjera”, istaknula je ministrica.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar