Brazilski liječnik s mužem ipak dolazi u Hrvatsku: “Zajedno smo devet godina, ne držimo se za ruke, ne provociramo. Ponuđen nam je drugi smještaj”

Dr. Fabiano Vallim, radiolog iz Sao Paola, sigurno nije očekivao da će imati ikakvog kontakta s hrvatskim medijima kada se odlučio rezervirati apartman za sebe i svojeg supruga u zadarskim Apartmanima Identity preko poznatog online servisa booking.com.

Index je razgovarao s Fabianom Vallimom i potvrdio kako i dalje ima namjeru doći s mužem na ljetovanje u Hrvatsku.

“Booking.com me je zvao prije nekoliko minuta”, rekao nam je dr. Vallim i nastavio: “Ispričali su se zbog onoga što se dogodilo s Apartmanima Identity i predložili su nam drugi smještaj. Obećali su da će poseban tim provesti procjenu onoga što se dogodilo te da nakon te procedure najvjerojatnije slijedi kazna za Apartmane Identity.”

Vallim kaže da nije očekivao da će njegovo iskustvo s homofobnom diskriminacijom izazvati toliko reakcija na Twitteru i zainteresirati hrvatske medije, te da je pozitivno iznenađen. Pitao je treba li se možda zabrinuti za svoju sigurnost u Hrvatskoj, na što smo mu odgovorili da ne treba, ali i objasnili da u Hrvatskoj još nije prihvaćeno da istospolni parovi izmjenjuju nježnosti u javnosti, s izuzetkom Istre u kojoj vlada daleko tolerantnija atmosfera u odnosu na ostatak države.

“Nismo navikli držati se za ruke u javnosti, to ne radimo ni u Sao Paolu koji je vjerojatno najviše gej grad u Južnoj Americi, ali oko toga i dalje zna biti problema”, rekao je Vallim, koji je sa svojim mužem u vezi devet godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...