Santini: “Očekivao sam da neću biti u Rusiji, ali volio bih da sam feštao s Modrićem…”

Hrvatski napadač hat-trickom je krenuo u dresu Anderlechta, a jedan od ciljeva mu je i povratak u reprezentativni tabor

Branko Strupar predvidio je da će Ivan Santini biti najbolji strijelac belgijskog prvenstva.

– Rano je, tek je prvo kolo, da je 20. mogle bi se davati takve prognoze, duga je sezona – reagirao je Santini, novi centarfor Anderlechta, kluba u kojem će imati mnogo više šansi za pogotke nego u francuskom Caenu, boriti se za trofeje, a ne ostanak.

Za početak smo ipak porazgovarali o belgijskim temama.

– To što ću se s Anderlechtom boriti za naslov prvaka bio mi je najveći motiv da dođem ovdje. Ljudi su se čudili što sam iz francuske lige otišao u slabiju, iako sam dosta dobro igrao u Ligue 1, te imao statistiku da odem i korak dalje, no kad sam dobio ponudu Anderlechta nisam htio puno čekati. Prijelazni rok je dug, a ja sam želio s ekipom početi od prvog dana priprema. Ovo mi je prilika da napokon igram u klubu koji stvara šanse, u zadnje dvije godine prilika je stvarno bilo na kapaljku, ta borba za ostanak je jako teška i fizički i psihički. Radujem se novom izazovu, dobro je krenulo, kamo sreće da se nastaviti jednako.

Upravo iz činjenica da ste se našli u klubu koji je jači od većine suparnika, a vi imate visok postotak realizacije, zaključujemo da biste mogli biti veliki kandidat za Zlatnu kopačku prvenstva Belgije.

– Dosad sam imao visok postotak realizacije, ali nikad se ne zna. Nadam se i ja da ću što bolje iskoristiti svaku šansu.

Poljak Lukasz Teodorczyk, prošlosezonska prva špica, sad je na prodaju, međutim, nije još našao novi klub, ako ostane bit će vam konkurent.

– Žele ga prodati. Kasnije je krenuo s pripremama budući da je bio na SP-u s Poljskom. Meni ne smeta konkurencija, svjestan sam da u svakom velikom klubu mora biti tako. Uvijek je dobrodošla konkurencija, jedan drugog ćemo gurati naprijed. Želim mu stvarno sve najbolje, ako ne nađe klub, pred nama je pedesetak utakmica, bit će dovoljno prilika za obojicu.

Izbornik Zlatko Dalić je pred Svjetsko prvenstvo kod kraćenja popisa prekrižio vaše ime. Kako ste to prihvatili?

– Nekako sam i očekivao. Bez obzira što sam imao dosta dobru statistiku, znao sam da nekolicina izabranih imaju prednost, veće su ime, bilo bi neočekivano da sam išao prije nekoga od njih. Davao sam sve od sebe, no izbornik je tako odlučio, on odgovara za rezultat, a rezultat je vrhunski. Bio sam najveći navijač reprezentacije, uvijek stavljam interes reprezentacije prije svojeg osobnog.

Belgijska liga se zbog velikog broja Hrvata sada više prati, igre u Anderlechtu vam stoga mogu biti samo plus, nastavite li zabijati mogli biste dobiti i puno veću šansu među Vatrenima nego što je bilo prije.

– Neće to biti teško, dobiti puno veću šansu, jer je prije gotovo nisam ni dobio. Nema veze, ne želim se previše zamarati s budućnosti, što će biti. Tko zna, možda neki drugi igrači bljesnu u jačoj ligi, sve je moguće. Zadovoljan sam tu gdje jesam. I to je to.

U Zadru je bio doček za Modrića, Subašića i Vrsaljka…

– Pratio sam to. Kad sam vidio da je pun grad ljudi, ne znam je li ikad u povijesti bio tako pun, oduševio sam se. Volio bih da sam feštao s njima, ali bit će prilike… Nadam se da će i to doći jednog dana.

Cijeli intervju pročitajte na portalu Sportskih novosti

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...