“Neka te siluju Sirijci!”; Pogledajte kako su izvrijeđali Šveđanku koja se preselila u Nin

Prije gotovo tjedan dana Šveđanka Melissa Blixt, koja je prije tri mjeseca svoju domovinu zamijenila Hrvatskom, na svom je blogu opisala negativna iskustva koja je stekla u Lijepoj našoj, piše Index.

Iako bi čovjek pomislio da je i Hrvatima jasno da nam je birokracija usporena i neučinkovita, da su nam infrastruktura i prometna kultura loše te da, ako se nastavi iseljavanje mladih i ovakva situacija, nema nade za razvoj Hrvatske, neki su Melissin post doživjeli kao osobni napad. Pa su na njenom blogu i Facebooku još jednom pokazali u čemu su najbolji – vrijeđanju bez argumenata, s najgnjusnijim psovkama.

Melissa je najgore uvrede screenshotala i objavila na svom blogu.

“Neki Hrvati su mi rekli da postoje veoma glupi i bijesni ljudi koji provode dane mrzeći sve na internetu. To nije ništa novo ili specifično za Hrvatsku pa sam pomislila ‘koliko glupi mogu biti?’. Ispalo je da su gluplji nego što sam mislila”, započela je Melissa.

Pripremite se na najgore od najgoreg. Pa krenimo:

“Hrvatsku imaju pravo komentirati isključivo Hrvati, a ne stranci (Srbi, Švedani itd.) koji su vlastitom željom odlučili živjeti na nečijem prostoru, a onda za gostoprimstvo seru po narodu i kulturi. Vrati se ti medu svoje kozojebe muslimane i tamo zbrajaj (107 točaka) pozitivne bodove kao sto su silovanja i muslimanske molitve koje slušaš preko razglasa.Vjerojatno je ovaj novinar nesretan sa gradanima Hrvatima kada umjesto pozitivnih vjesti siri ovakve gadosti”.

Je , istina, birokracija za k….., al dušica draga, iz Švedske si zbrisala, upravo zbog velike demokracije i prava , koja ti nemaš više , tamo, pa se boiš izači na ulicu, zbog svoje vlastite , sigurnosti, nemoš imat i ovce i novce, a da se razumijemo , ni tamo baš ne puze trgovci, pred mušterijama, jbg. Al kod vas treba naučit vaš jezik, a ivdje očekujete kad se doselite,da mi givorimo Švedski,a ni vi niste baš druželjubivi, osim s migrantima. Lp”.

“Dobro se prilagodila u ova tri miseca, plače ko da živi cili život u hrvatskoj. Draga moja ako ti smetaju sve te stvari šta si nabrojila onda je najbolje da se preseliš u neko malo misto di nema turists ni gužve

“Ako joj je pečat najveći problem Hrvatske birokracije, onda se stvarno nije susrela sa stvarnim problemima. No tek je 3 mjeseca ovdje, treba samo malo pričekati… Inače to s nepriznavanjem stranih računa ako nemaju pečat je stvarno veliki problem. Rijetko koja država ga još koristi, pa me često blijedo gledaju kada tražim pečat… A što se tiče turista, očito ih u Švedskoj nema baš, kada joj isti idu na živce. Samo se uključila u žalopojke onih koji bi najrađe da turisti niti ne dođu, nego samo pošalju novac…”

“Sve je u pravo, samo ne razumijem čuđenje. To mi kazuje da je žena neinteligentna. No, glavno da je ona nama došla. Da je pomislila kako je dobro odučila tu se preseliti. Da se naseli više ovakvih naivnih stranaca, možda bi nam krenulo na bolje. Bolje ovakvih budala, nego domoljuba”.

“E svašta, došla ženska iz Švedske pametovati kako se ovdje živi. I pisati blog jer očito nema pametnijeg posla niti kvalifikacija. Baš me zanima čime se bavila u Švedskoj, vjerojatno je tamo bloggala o tegobnom životu u Švedskoj. Pa draga moja, ako je tu toliko loše, vrati se u Švedsku gdje nemaš nikakvih problema ni s pečatima, ni s promjenom adrese, niti ti nepoznati pričaju o svojim bolestima. Zbilja svašta.”

“…Kako kaže zemlja bi trebala olakšati useljavanje ljudima iz drugih zemalja…” ovdje se vidi da je članak izmišljen.
Kako prozirno. Dobila novac od Otvorenog društva da promovira Soroseve ideje islamizacije. Hrvati baš žele da im siluju i ubijaju djecu po mraku. Pljuc!”

“Trebali bi omogucit useljavnje??..jos jedna sorosevka..pa da nestanemo kao Svedska za jos 20god ovim tempom..sve sto treba je omoguct poslovanje drasticnim smanjenjem poreza..to je temelj svemu.”

“Razvalija bih melisu ko plenković lički hdz.”

“Hahahahaha… Uživaj ti nama u Swedistanskom kalifatu onda, ne moraš dolazit u Hrvatsku.”

“Dva posto od 17.000 je 340. Zbilja sam impresionirana radom tih 340 osoba i zanima me rade li u smjenama kad objavljuju te komentare. Ovdje je i primjer maila koji sam dobila. Ovo je ton koji svi oni imaju i uvijek koriste istu očaravajuću retoriku i savršen engleski”, napisala je, a onda podijelila gnjusnu poruku koju je dobila.

“Ako ti se ne sviđa u Hrvatskoj, slobodno se vrati u swedistan i provodi dane tako da te siluju Sirijci, Somalijci i drugo muslimansko smeće koje je preuzelo vašu usranu državu”, napisao joj je anonimni Hrvat, a koji  ga je odlučio završiti smajlijem. Detaljčićem koji se Melissi svidio.

“Kao što vidite, autor ovog e-maila neće dobiti Nobelovu nagradu za književnost. Zbilja mi se sviđa smajli na kraju, daje e-mailu notu ozbiljnosti. Poput hrvatskog pečata. Primila sam brojne e-mailove i većina njih su znakovi podrške. Neki su toliko dugi da ih nisam stigla pročitati. Želim vam svima zahvaliti na podršci, zaista je cijenim”, zaključila je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...